Bild
Nästa artikel
Fendt Mobil TI 685

Fendt Mobil TI 685

Fendt Mobils mobila boende

Från tyska Fendt Mobil kommer denna halvintegrerade husbil byggd på Fiat Ducato. I den här modellen erbjuds en rejäl dubbelbädd för par som helst sover tillsammans.

I Fendt Mobil TI 685 möts vi av ljus interiör med en modern touch; ljusbeige mockaimitation på fåtöljer och soffgrupp och ljusa väggar och tak. Detaljer och lister i borstad aluminium ger en känsla som ligger rätt i tiden.

Längst bak i bilen finns en tvärställd dubbelsäng som mäter 160 x 218 cm. Tre trappsteg finns till hjälp när man ska i eller ur sängen. Dock behöver den som ligger längst in vara smidig som en katt vid exempelvis ett toabesök mitt i natten. Ovanför sängen finns sedvanliga överskåp och under sängen finns en garderob med en snygg skjutdörr i aluminium. När man vill skärma av sovdelen finns ett draperi att dra för.

 

Vänder vi oss framåt i bilen så finns badrum med dusch på vänster sida. Här finns gott om hyllor och speglar. Handfatet är av grå plast. Duschkabinens väggar är lite knepiga att stänga och måste hamna på rätt ställe för att vattnet inte ska rinna ut på golvet. Det är praktiskt att golvet har två golvbrunnar så att vattnet rinner bort även om bilen står lite snett.

Mittemot toalettutrymmet finns köksdelen. Här finns en kyl/frys på 150 liter. En spis med tre lågor och en rostfri diskho, bägge med glasluckor, är nedsänkta i den vita bänkskivan. Naturligtvis finns även lådor och skåp till köksutrustningen. Sittgruppen rymmer fem personer med framstolarna vända bakåt. Skulle en extra sovplats behövas så kan sittgruppen omvandlas till en enklare bädd.


 

En rolig detalj är de två vitrinskåpen som sitter på varsin sida om entrédörren, med grön belysning och specialdesignade glas från Fendt. Tänd upp i skåpen och sätt på varsin festhatt så kan partyt börja!

Stolarna i förarhytten är bekväma och har på vanligt Fiatmanér dubbla armstöd. Förarmiljön är ljus och trevlig tack vare det stora takfönstret. Utrustning som air condition, cd-stereo och farthållare får förare och passagerare att trivas. Fiats stora backspeglar hjälper föraren att hålla koll runt bilen. Dubbla airbags och anti- spinnsystem ökar säkerheten ytterligare.

Vår bil har Fiats 2,3 liters diesel på 130 hästkrafter och en sexväxlad manuell växellåda. En 3,0 liters motor på 157 hästkrafter finns som tillval för 22 000 kronor. Vill man värna extra om vår miljö så finns partikelfilter att köpa för 9 600 kronor.

Värmesystemet är Truma Combi luftburen värme för gasol eller eldrift. Bilen har plats för dubbla gasolflaskor med automatisk omkoppling. Gråvattentanken är isolerad och uppvärmd för att klara camping även vintertid.

 

Vid entrédörren finns ett elektriskt fotsteg som underlättar in- och utgång ur bilen. Dörren har myggnät och över entrén finns ytterbelysning.

Längst bak finns ett stort utrymme för bagage. Vill man dra släp med husbilen så är dragvikten 1 000 kg. &

 

Lars Johansson (text) Mikael Kristiansen (foto)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.