Nästa artikel
Morelo Palace 93 LSB
HUSBILAR

Morelo Palace 93 LSB

Publicerad 23 april 2021 (uppdaterad 23 april 2021)
Vad erbjuder en husbil för nästan fyra miljoner? En hel del givetvis, vi bjuder på en rundtur i en husbil vars tillbehör kostar som en ny Porsche!
Morelo bygger enbart vad de flesta anser är stora bilar, den kortaste under modellåret 2021 är en Morelo Home som är 741 cm lång och hela 332 cm hög. Vi kikar i en Morelo Palace 93 LSB av årsmodell 2020. Det är en av de största i serien Palace och den är baserad på Iveco Daily.

Många förknippar bilar i denna storleksklass med stora garage med plats för minibilar men vill man ha det får man välja en Palace Liner eller en annan serie som erbjuder det. En sån lösning kräver mer lastvikt och Morelo bygger de modellerna på lastbilarna Iveco Eurocargo eller Mercedes-Benz Atego.


Motoralternativet är största möjliga med 210 hk, om det fanns motorer med mer krut i gissar jag att de flesta skulle välja det. Å andra sidan är det svårt att förvandla en så pass stor och tung husbil som det trots allt är till en speedkula, man kör lugnt med en sån här husbil. 

På det stora hela kan man säga att denna bil har samma layout och planlösning som mindre och mer normalbetonade husbilar. Det är bara det att det finns mer av allt! Plats, lastvikt, utrustning och så vidare är maximerat. Inne bilen är det hemmakänsla i möblemanget med djupa garderober och skåp. 

Detaljfinishen är precis som man förväntar på en mycket hög nivå. Även bilen är hög, det krävs många trappsteg för att kliva in i bodelen. Det beror på att det finns ett 42 cm högt dubbelgolv som rymmer både teknik, vattentankar och förvaringsutrymmen. I grundutförande är Palace välutrustade men ofta vill köpare i denna klass ha maximal komfort. Detta exemplar är exempelvis extrautrustad med hydrauliska stödben så det går att få bilen i våg men en enkel knapptryckning. Andra punkter på den långa tillbehörslistan är en bränsletank som rymmer 200 liter, luftfjädring på bakaxeln och även körhjälpmedel som nödbroms vilket är mycket bra ur säkerhetssynpunkt.  

Givetvis är inte detta gratis. Grundpriset är 3 070 000 kronor och med alla tillval landar priset på 3 852 700 kronor.

I denna artikel har vi bara skrapat ytan på det hav av fakta och information som finns om denna husbil. Vill du läsa ingående artiklar om husbilar, husvagnar och allt därtill kan du teckna prenumeration och få tillgång till det som finns i vår premiumavdelning på hemsidan HÄR.
 

Relaterade bildspel

Fakta om Morelo Palace 93 LSB
Årsmodell: 2020
Basforson. Iveco Daily
Totalvikt: 7490 kg
Tjänslevikt: 6450 kg
Lastvikt: 1040 kg
Längd: 949 cm
Bredd: 240 cm
Höjd: 349 cm
Motor: Diesel, 3,0l/210 hk
Växellåda: Automatisk med 8 steg.
Axelavstånd: 5100 mm
Värmesystem: Vattenburen värme från Alde
Bältade platser: 4
Sängplatser: 4
Färskvatten:360 l
Gråvatten: 250 l
Toalettank: 250 l

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.