Bild
Nästa artikel
Hobby La Vita Bionda 495 UL

Hobby La Vita Bionda 495 UL

La Vita Bionda – en ljus nyhet

Skandinavisk design har gott rykte även utomlands. Så pass gott att världens största husvagnstillverkare, Hobby, talar om just skandinavisk design vid lanseringen av sin senaste husvagnsserie – La Vita.

Det ljusa som är populärt i exempelvis svensk möbeldesign, går igen i hela den nya husvagnsserien som kommer på marknaden som årsmodell 2009. Hobby utökar alltså sitt redan stora husvagnsprogram med en ny modellserie som kallas La Vita. Totalt erbjuder man nu 59 olika modeller, varav nya La Vita erbjuds i fyra storlekar med barnkammarvagnen 560 KMFe som största modell. Den är en enkelaxlad vagn med en totalvikt från 1 600 kg. Den vagn vi har tittat på – La Vita Bionda 495 UL – är en något kompaktare modell, med ljus träinredning, fyra bäddar, enkelaxel och en totalvikt som börjar på 1 300 kg. Exteriört skiljer sig den nya serien mest påtagligt genom den nya fönsterdesignen i en mjukt rundad, trekantig form som går igen i hela serien. Den största vagnen har dessutom tre höga fönster i rad på högersidan.

 
Väl inne i vagnen är just de ljusa träytorna och de ljusa textilierna dominerande, liksom den fräscht helvita och svagt svängda köksbänken. Det finns också en hel del fräcka finesser som det utdragbara och roterbara tv-skåpet och manöverpanelen med dimmerfunktion för en del av belysningen. Soffgruppen i vagnens akter har fått en tydligt rundad design både när det gäller dynorna, bordet och själva gruppens layout. En randig klädsel i rött och creme är standard i soffgruppen. Praktiska finesser finns också, som de nya förbättrade gångjärnen och nya greppvänligare handtag till skåpen. En mjukare stängningsmekanism med större öppningsvinkel är resultatet. I köket finns en speciell list som minskar stänk på väggarna runt arbetsbänken och lådor med mjuk självstängning. Målgruppen för den nya serien är yngre köpare som man hoppas tilltalas av den nya designen och den höga utrustningsnivån, med bland annat stötdämpare till hjulen och stabiliserande friktionskoppling som standard.
Hobby La Vita bionda 495 UL

Grundpris: Från 189 800 kr

Modell: La Vita Bionda 495 UL

Längd (bodel utan gasolkoffert/hela vagnen)/Bredd/Höjd: (5 290/7 090)/2 300/

2 560 mm

Axlar: 1

Totalvikt: Från 1 300 kg

Värmesystem: Trumatic 3002 luftburen el och gasol

Cykelställ: Tillval

Hobby La Vita Bionda 495 UL
Hobby La Vita Bionda 495 UL
Hobby La Vita Bionda 495 UL

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.