Bild
Nästa artikel
Hypad modell skapar kaos

Hypad modell skapar kaos

CARAVISIO

Knaus är duktiga på att skapa uppmärksamhet för sina nya produkter. Caravisio är ett bra exempel på det. Av de presskonferenser vi besökte på Caravan Salon i Düsseldorf var trängseln störst just på denna. Anledningen? Se på bilderna!

Det började lite vagt och mystiskt på internet. Sakta men säkert läcktes bilder och information på bland annat sociala medier som Facebook om det nya konceptet. Till att börja med var det väldigt vagt och allmänt hållet, mest kryptiska meningar som ”framtiden möter samtiden”, ”innovativt koncept” och liknande. 

Sedan kom filmer där något som liknade en husvagn skymtade, det var inte helt enkelt att avgöra. Till sist kom det tydligare bilder på vad det handlade om, en husvagn utan jämförelse vad gäller design och funktion. Hela upptakten till crescendot under presskonferensen är ett lyckat exempel på hur uppmärksamhet och intresse för en produkt kan skapas i dagens mediebrus.

Projektet som sådant är långt ifrån gratis. Vad det kostat får vi inte reda på och några planer att serietillverka vagnen finns inte. Knaus Tabberts presstalesman Alexander G Vehrmann förklarar: 

– När vi satte igång med detta projekt fick designerna och konstruktörerna uppmaningen att göra vad de ville utan att nödvändigtvis tänka på kostnaderna. Vi ville att de öppnade sina verktygslådor och släppte fram fantasin. Vagnen ska vara en huvudvridare för människor i och utanför branschen. Vi vill visa vad husvagnar kan erbjuda och locka nya människor till denna sektor. Vi är inte främmande för att ställa ut vagnen i sammanhang som är långt ifrån våra traditionella, säger han. 


Resultatet är häpnadsväckande. Husvagnen har en balkong längst bak med skjutbara frostade glasdörrar som även fungerar som en projektionsskärm. 

Balkongen har en sargliknande vägg som kan fällas ned så att det går att äntra eller lämna vagnen den vägen, även med rullstol. Inne i vagnen är det släta linjer och massvis av finesser. Inbyggt i taket finns bland annat luftkonditionering med ventiler i takluckorna samt en nedfällbar projektor. 

Vagnen vilar på ett boggiechassi från Al-Ko och har en unik funktion då det är luftfjädrat. Det är möjligt då axlarna är av samma typ som de som finns på husbilar. Tillsammans väger axlarna ungefär 160 kilo. Detta för oss till vagnens akilleshäl. I det skick den är nu väger den cirka 2 800 kilo. Det är väldigt mycket för en vagn för två personer. Med fyllda tankar och lite packning kan den antas väga mer än 3 000 kilo. Det är svårt att hitta dragbilar som kan dra den överhuvudtaget. Men det är som sagt inte tanken med den heller. 

Under presskonferensen på Caravan Salon uppmanade Knaus Tabberts vd Wolfgang Speck sina kollegor i branschen att acceptera utmaningen Knaus Tabbert ger dem: 

– Låt oss tillsammans visa vad husvagnar är och kan bli!

Taggar: Husvagnar, Hem
Hypad modell skapar kaos
Hypad modell skapar kaos

Kommentarer

#1
Tommy Edling
2013-11-18 16:05

Den är framtidens guldägg ,kan kompleteras efter smak och plånbok, men för många blir den nog en dröm.

#2
Thommmy
2013-11-20 05:35

För 582.000 kronor får du en Mercedes ML som får dra 3.500 kg. Man måste inte ha en GL 500 som på bilden för 904.000 kr. Jag menar hur mycket betalar inte folk för en husbil, där det sällan är fler än två personer som reser. Här får du också en fantastisk komfort på förarplatsen.

Jag gillar att det händer något med designen på vagnarna. Det behövs fler designade vagnar. Idag är det nästan bara Adria Action som sticker ut, och tack för det.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.