Nästa artikel
Husvagn för alla årstider från Knaus
Husvagnar

Husvagn för alla årstider från Knaus

Publicerad 2024-03-26 06:53
Vattenburen värme, panoramafönster och sovplatser för fyra i denna stiliga husvagn från Knaus.

På mässan Stockholm Husvagn Husbil tog vi en titt in i Knaus Scandinavian Selection 580 UF i 2024 års upplaga. Det första vi ser är den väl tilltagna sittgruppen direkt till höger, det vill säga längst fram i vagnen. Det andra vi noterar är all belysning som inger en lyxig stämning. Det är indirekt belysning, små spottar och inbyggda ljusskenor lite här och var. Tur att lamporna inte måste släckas en och en inför sänggåendet.

Något man verkligen inte kan klaga på är ljusinsläppet i vagnen. I sittgruppen finns fönster på alla väggar men även panoramafönster i taket.

Köket passar perfekt för familjen som vill göra något mer än att bara värma pastavatten på spisen. Här finns bra med arbetsyta och spisen med tre lågor på rad är placerad längst bak på bänkskivan, det främjar ännu mer arbetsyta framför. Ovanför köket finns en fläkt från Dometic och kylskåpet som finns på motsatt sida i vagnen rymmer hela 177 liter. Ovanför kylskåpet finns dessutom en micro.

Kökslådorna har soft-close-funktion.

Nattetid kan sittgruppen självklart bäddas ner till en säng som rymmer två personer. På längden blir sängen hela 222 centimeter och bredden blir 150 i ena änden och 195 i andra i och med att sofforna är olika långa. Den franska bädden baktill i vagnen är lite nättare i sin storlek med 198x139 centimeter.

Tillbaka till entrén. Direkt till vänster när man kliver in finns ett utrymme för kortare jackor och mössa eller vantar. Det finns även utrymme nedtill på samma sida som skulle kunna användas till skor.

På samma sida om dörren finns plats för tv och ovanför den finns ett upplyst vitrinskåp för vinglas eller liknande. Entrédörren är vad Knaus uppger som en Premium-dörr och har funktioner som fönster med mörkläggning, dubbeltätning, flerfunktionella lås, paralplyfack och dessutom finns insektsdörr.

I Scandinavian Selection ingår Alde vattenburen värme och vattenburen golvvärme som standard vilket medför att vagnen är väl lämpad för alla fyra årstider. Andra detaljer som är standard i denna vagn är tonade, öppningsbara dubbelglasfönster med myggnät och mörkläggning, även i badrummet vilket är bra om man vill vädra ut efter dusch eller längre toalettbesök.

Tack vare bredden på vagnen, 250 centimeter, är det verkligen inte tal om någon trång getingmidja mellan kök och kylskåp. Här finns snarare plats för en svängom om andan faller på framåt kvällen. Även om du inte slår klackarna i taket så kanske de slås i golvet under danssessionen, varför det borde passa perfekt med vinylgolvet med träimitation som uppges vara slitstarkt.

Önskas lite mer avskildhet mellan bakre sovdel och de främre sociala ytorna finns jalusier på båda sidor som dras ut och möts på mitten och fastnar vid varandra med magneter.

I bakre delen finns den tidigare nämnda franska sängen där madrassen vilar på ribbotten. Intill sängen finns badrummet som är rymligt. Duschning sker i mitten av utrymmet och väggarna skyddas genom att ett duschdraperi dras hela vägen runt. Duschslangen kan sättas fast uppe i taket om så önskas.

I sovdelen, framför badrummet finns en nisch in med spegel och en hylla under. Perfekt plats för sminkning med bra ljus vid spegeln och plats för necessären på hyllan. Under hyllan finns även ett skåp med plats för mer förvaring. Den stora garderoben med plats för hängande plagg finns mellan denna nisch och kylskåpet.

Grundpriset för denna vagn ligger på drygt en halv miljon, närmare bestämt 559 000 kronor.

Inte mindre än tre speglar hittar vi i denna Knaus.

Madrassen ligger på ribbotten.

Två jalusier dras fram från vardera sida och skärmar av mellan kök och säng.

Knaus Scandinavian Selection 580 UF

Totalbredd: 250 cm 

Totallängd: 785 cm

Totalhöjd: 257 cm

Totalvikt: 1800 kg

Standardutrustning: 17" aluminiumfälgar, 10 års täthetsgaranti, bluetooth-ljudsystem, micro, vattenburen värme med mera.

Grundpris: 559 000 kronor

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.