Bild
Nästa artikel
Weinsberg CaraOne 550 QDK

Weinsberg CaraOne 550 QDK

Prisvärt semesterhem

Tyska Weinsberg gav sig in i husvagnsleken förra året. Hos Husvagnsspecialisten i Uppsala får vi provköra nya CaraOne 550 QDK. En vagn som just nu tycks göra kometkarriär. Mycket tack vare kampanjpriset på 199 900 kronor.

Priset lär onekligen locka barnfamiljen som vill skaffa en ny husvagn till ett fördelaktigt pris. Speciellt som det ingår en hel del extra godis. Eller vad sägs om ett rejält tremeters förtält, tillverkat av spanska fabrikatet Inaca? Den 7,59 meter långa vagnen vilar på ett enkelaxlat chassi från Al-Ko. Standardvikten är 1 350 kilo, medan tjänstevikten ligger på 1 200 kilo.

 
I priset ingår elektrisk golvvärme, varmvatten och luftburen centralvärme från Truma. Men trots dessa tillbehör är den inte lämpad för längre vintervistelser. Weinsberg anger i sitt faktablad att det finns sex sovplatser, men vi tror det blir trångt för två i den blott 97 cm breda mittbädden. Våningssängen är placerad längst bak till vänster bredvid wc/dusch och längst fram finns en 137 cm bred dubbelbädd. Summa summarum kan fem personer bo bekvämt.
 
Längst bak till höger finns ett rymligt hygienutrymme i vinkel. Kassettoa, dusch, handfat med ett fönster ovanför. Trumavärmaren sitter placerad i nederdelen av vagnens enda garderob. Bredvid sitter ett 189 liter stort kylskåp. Det finns också ett frysfack som går att lyfta ur vid behov. Köksdelen består av en trelågig gasolspis från Dometic, diskho med fällbar kran och delbart lock. Däremot saknas en ugn. Mittemot köksdelen finns en bäddbar dinett som rymmer fyra sittplatser. Under finns stuvutrymme. I ett av dessa huserar elcentralen. Stuvutrymmen finns även under våningssängen samt dubbelsängen. Det senare nås inifrån genom att lyfta på sängbotten och utifrån via en bred lastlucka. Vidare är vagnen genomgående utrustad med LED-belysning. Vi tror att nybörjaren uppskattar enkelheten att hantera och koppla på vagnen, den är dessutom följsam och lättmanövrerad.
Weinsberg CaraOne 550 QDK

Årsmodell: 2012

Pris: 199 900 kr (kampanj)

Karosslängd: 568 cm

Totallängd: 759 cm

Totalbredd utvändigt/invändigt: 232/216 cm

Totalhöjd utvändigt/invändigt: 257/196 cm

A-mått: 1046 cm

Tjänstevikt: 1200 kg

Totalvikt: 1250/1350/1500 kg

Däck: 185/70 R 14C

Fälg: 5 1/2 J x14

I standardutförande ingår: Golvvärme, luftburen centralvärme, AKS drag. 45 l vattentank, varmvatten, avloppstank, dusch, LED-belysning, elpatron Ultra heat, kylskåp 189 l, utvändig lastlucka,Inaca Fjord 3 m tält.

Weinsberg CaraOne 550 QDK
Weinsberg CaraOne 550 QDK
Weinsberg CaraOne 550 QDK

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.