Nästa artikel
Hopfällbar båt till husbilsresan
Tillbehör

Hopfällbar båt till husbilsresan

Publicerad 2024-03-12 07:01 (uppdaterad 2024-03-15 11:34)
Katamaranen Minicat kan packas ner i en väska och väger 27 kilo. Ger chans till segling på husbils- eller husvagnsresan.

Antingen gillar man båtar eller så gillar man husbilar/husvagnar, eller? Helt fel, det finns många som gillar båda delarna men där plånboken eller utrymmesbristen sätter stopp. Att förvara både båt och till exempel husbil på tomten kräver sin markyta. Prioriteringar är därför nödvändiga.
Som tur är finns olika alternativ för de som drömmer att ge sig ut på sjön under husbils- eller husvagnsresan.
Lösningen heter hopfällbara båtar som gå att stuva in i garaget på fordonet och därmed tas med på resan. Vi har tidigare skrivit om andra hopfällbara resevarianter av flytdon. Till exempel kajaker, roddbåtar och stand-up-paddleboards (SUP).

I denna artikel tipsar vi om minikatamaranen Minicat som finns i fyra olika storlekar. Den minsta modellen Guppy väger 27 kg, rymmer två personer och förvaras i en väska när den är nedmonterad. Katamaranen seglas lika bra av en person som två och själva monteringen av denna modell tar ungefär 15 minuter enligt tillverkaren.
En av de större modellerna som rymmer fyra personer, Minicat 420, väger 52 kg. Som nedpackad version krävs det två väskor för denna.

Här är en Minicat Guppy nedpackad i respektive väska.

Minicat är en bärbar, uppblåsbar katamaran-segelbåt som har utvecklats av en tjeckisk seglingsentusiast och säljs över hela världen.

Tyvärr kommer inte Minicat finnas med på den stundande mässan Stockholm Husbil Husvagn som går av stapeln 14–17 mars, men det är stor chans att den kommer till Elmia Husvagn Husbil i höst.

Minicat Guppy

Storlek nedpackad: 165x30x30 cm
Vikt: 27 kg
Montering: ca 15 minuter
Pris: 49 000 kr
Svensk återförsäljare: minicatsweden.com

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.