Bild
Nästa artikel
Carola tipsar – Täppan

Carola tipsar – Täppan

Dagens tips

Fika och loppisfynda i sörmländska Ripsa

 

Täppan var i många år ett värdshus dit folk åkte för en bit mat och en kopp kaffe i trädgården. Idag är stället framför allt bostad åt de nya ägarna, Håkan och Eva, men under sommarsäsongen satsar paret på loppis och kafé. 
Första söndagen i månaden bjuder de in till sitt evenemang och på den stora gården är temat veteranbilar, gamla moppar och bildelar. Inne i byggnaden finns porslin, kläder och gamla skivor att fynda. Samt ett trevligt kafé där det går att få både hemlagad paj och hembakta bullar. Kommer ni i husbil finns gott om parkeringsplats på gården. Den som vågar besöker sedan kyrkan på andra sidan fältet. Det sägs att det där vilar en pirat med sitt kapade huvud mellan benen. Om detta är sant eller inte vet jag inte. Men vid ett besök i våras (2011) kunde jag i alla fall konstatera att kyrkans fönster är minst lika intressanta. Vackert målade kyrkofönster tål att beundras.
Koordinater: N 58° 58.959' / E 16° 55.638'
Taggar: Dagens tips, Nyheter, Hem
Carola tipsar – Täppan
Carola tipsar – Täppan
Carola tipsar – Täppan

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.