Nästa artikel
Uppåt på Caravan Salon 2010
Düsseldorf.

Uppåt på Caravan Salon 2010

Publicerad 31 augusti 2010 (uppdaterad 1 september 2010)
Årets mässa visar på en positiv trend, både i tillverkare- och återförsäljareled. För oss användare finns både stort och smått att titta på. Och den som har plånboken med sig kan självklart göra fynd.

- Mässans två första dagar har haft 10 procent fler besökare mot i fjol, säger Andrea Eppert, pressansvarig för Caran Salon. Nu hoppas vi bara att regnet inte ökar. Blir det för blött finns annars risken att folk stannar hemma, även om campare som grupp inte är särskilt väderkänslig.

Trots det ostadiga vädret i början av veckan ser alltså målet på 160 000 besökare ut att kunna infrias. I sammanlagt 10 hallar presenteras fordon, tillbehör och destinationer. Utanför hallarna finns både mat och dryck att handla.

Branschens tyska talespersoner berättade vid mässans öppnande om ett år av lagerrensning och stenhård disciplin. Nu ökar produktionen åter igen och tongångarna var betydligt positivare i jämförelse mot i fjol. Skandinavien omnämndes som en region på stark frammarsch då antalet registreringar i vår del av Europa är högre än på andra ställen just nu. Vi har med andra ord repat oss snabbare från krisen.

I övrigt bjuder Caravan Salon 2010 på förbättringar och finputsning av redan existerande koncept medan de verkliga nyheterna är lätträknade. En tillverkare som däremot sticker ut med flera nyheter och skojiga idéer är Dethleffs. 2011 firar företaget att det är 80 år sedan Arist Dethleffs tog fram sin "Wohnauto". Till jubileet visar man en jubileumsvagn med träliknande dekorer på utsidan. Namnet på vagnen är passande nog Eighty. Avtäckningen av vagnen skedde med pressen samlad. Dehleffs har också flera andra roliga fordon utspridda i tre olika mässhallar, bland annat en minihusbil, en alkovmodell på en trehjulig Piaggio Ape, samt en husvagn att spänna fast bakom en cykel.

En vagn kallad Eighty för att fira Dethleffs 80 års-jubileum.

Snygga detaljer fick den församlade pressen att utbrista i Wow!

Interiören var av modernt snitt och Husbil & Husvagns campingkock Karin Andersson gav köket väl godkänt.

Tyska branschföreträdare spådde morgondagens trender: små kompakta bilar på ena flanken och stora lyxiga åk på andra. Och över alltihop ett politiskt korrekt miljötänk. Något som dock inte syntes nämnvärt i montrarna.

Mässans talesperson Andrea Eppert var nöjd med mässans första två dagar.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.