Nästa artikel
Bredsand camping i Enköping: Terrasser och minigolf
Campingtips

Bredsand camping i Enköping: Terrasser och minigolf

Publicerad 2024-03-21 07:00 (uppdaterad 2024-03-21 08:49)
Sveriges äldsta camping hittar vi i Enköping. Det är en vacker pärla vid Mälaren värd ett besök!

När vi testade att sova i en Tesla bokades plats på Bredsands Camping & Stugby utanför Enköping. Det är en camping vi har tänkt besöka många gånger utan att det blivit av eftersom den räknas som landets äldsta camping som fortfarande är i bruk.

Bredsands Camping har faktiskt anor ända från 1920-talet. På den tiden fricampade folk på platsen, men från 30-talet blev campingen mer organiserad och kommunen ordnade driften med anställda. Under årens lopp har driften varierat mellan olika företag, men i maj förra året slöts cirkeln när Enköpings kommun åter tog över driftansvaret.

Man rekryterade Kenneth Svensson som campingchef och han guidar oss på området som förutom camping också består av vandrarhem och stugor samt en populär badstrand med hopptorn och lekplatser.

Sedan kommunen tog över driften i maj 2023 har mycket redan förändrats. Till exempel har flera av de starkt sluttande tomterna schaktats jämna och man har gjort snygga terrasserade tomter. Även servicehusen är uppfräschade och en tömningsplats med Camperclean är under färdigställande vid vårt besök. Man har också gjort iordning en snygg minigolfbana med Enköping i miniatyr.

Sommartid kommer det öppna en grekisk restaurang på området och i receptionen finns lite campingvaror att köpa. I byn Bredsand finns också en obemannad livsmedelsbutik.

Sist men inte minst är in- och utcheckningen helt automatiserad så man kan komma och åka dygnet runt.

Bredsand är annars synnerligen vackert beläget med utsikt över Mälaren och en lång strandlinje som är populär både bland turister och lokalbefolkning. Nu i mars vid vårt besök är det väldigt tyst och lugnt och isen ligger bestämt kvar på Mälarens vatten.

Har man elcykel så finns cykelbana in till Enköping, men här går också lokalbuss ett par gånger i timmen. Kort sagt är Enköping med Bredsand Camping & Stugby värt ett besök och kanske särskilt nu när campingen fräschats upp.

Det är också en camping som kan passa för Stockholmsturister då det går pendeltåg från Enköping om man inte vill köra själv.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.