Nästa artikel
Restips: Kronovalls slott
Skåne

Restips: Kronovalls slott

Publicerad 3 juli 2018 (uppdaterad 3 juli 2018)
Det är inte så känt att det finns kommersiell tillverkning av vin i Sverige men i Skåne finns flera tillverkare varav ett är Kronovalls slott i närheten av Tomelilla efter väg 19. Här hittar du ett trevligt slott med en fantastisk slottsträdgård och de erbjuder såväl middag som vinprovning.

Den trevliga vägen förbi Brösarps backar med sin böljande natur tar dig genom de portalliknande bokalléerna till Kronovalls slott. Här efter väg 19, inte långt från Österlen, hittar du en av de få kommersiella tillverkarna av vin i Sverige.

Det härligt färgsatta och väl underhållna slottet bjuder på ett flertal alternativ för dig som är intresserad att kosta på dig en natt i genuin slottsmiljö. Du kan förvisso sova över på hotellet men eftersom vi utgår ifrån att du kommer med ditt eget boende kan det vara bättre att utnyttja möjligheten att ställa bilen på den kostnadsfria parkeringen och åka vidare dagen därpå. Parkeringen erbjuder ingen el men den är å andra sidan gratis.
Det som kanske lockar mest är de olika middagspaket som erbjuds, här finns trerätters menyer med och utan vin, vill du bara njuta av den häftiga slottsparken kan du göra det och det finns även en restaurang där du kan få en pizza tillagad i vedeldad ugn.

Därutöver kan du gå med på en intressant rundvandring i slottets källare och valv, något som du som besöker slottet inte skall missa.

Det är inte så många som känner till denna skånska pärla men vad ska vi med restips till om du inte just ska få reda på det lite mer okända?

Kronovalls slott har egenproducerat vin

Den vackra slottsparken lämpar sig väl för en promenad

Interiören är påkostad som sig bör i ett slott

Härliga måltider i slottsmiljö, underbart gott!

Kronovalls slott ligger vackert inbäddat i grönskan

Kronovalls vinslott

273 95 Tomelilla
Tfn: 0417-197 10

GPS: N55° 38' 30" E14° 02' 55"

Länkar

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.