Nästa artikel
Bästa husbilstipsen – om AI får välja…
Krönikor

Bästa husbilstipsen – om AI får välja…

Publicerad 28 maj 2023
Margareta Jonilson bad chatroboten om husbilstips. Hon blev inte imponerad av svaren…

Min nya AI-kompis, den hjälpsamma appen Nova som bland annat kan svara på faktafrågor, har rätt bra koll på var i Sverige det är fint att turista med husbil (även om hon har missat Värmland, så där får jag ge henne en uppsträckning!).

”Det finns många fantastiska husbilsdestinationer i Sverige, beroende på vad man letar efter”, konstaterar hon. Och listar fem områden värda att besöka:

  • Kungsleden: ”Utforska den vackra och robusta naturen på denna 440 kilometer långa vandringsled i norra Sverige. Det är en fantastisk plats att parkera husbilen och ta en vandring i fjällen.”
  • Bohuslän: ”Upptäck Sveriges vackra kust och besök charmiga fiskebyar som Smögen, Fjällbacka och Marstrand. Det finns många fina campingplatser längs kusten som är perfekta för husbilar.”
  • Gotland: ”Upplev Sveriges största ö, med vacker kust, dramatiska kalkstensklippor och medeltida städer som Visby. Det finns flera fina campingplatser över hela ön.”
  • Dalarna: ”Upptäck Sveriges traditionella röda stugor och vackra sjöar i denna centrala region. Det finns många campingplatser som ligger bredvid sjöar och skogar.”
  • Lappland: ”Njut av vildmarken i norra Sverige, med stora skogar, floder och fjäll. Det finns många campingplatser där du kan uppleva livet i den arktiska naturen.”

”Oavsett vilken plats du väljer, se till att du planerar din resa i förväg och bokar dina campingplatser i god tid. Lycka till med din husbilsresa i Sverige!”

Den uppmärksamma läsaren märker att Nova har noll koll på ställplatser och anser att husbilsresenärer bör bo på campingplatser och boka i god tid. Hon har nog heller inte riktigt följt diskussion om hur många husbilar Kungsleden orkar med.

Då baseras hennes svar ändå på den senaste versionen av chattroboten ChatGPT. Jaja, hon lär sig väl snart både om Kungsleden, Värmland och ställplatser, ge henne någon vecka …

Margareta Jonilson/Nomadliv (Ja, och halvintelligenta Nova då …)
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.