Nästa artikel
Karmann Dexter Go! 600
CMT2014

Karmann Dexter Go! 600

Publicerad 16 januari 2014 (uppdaterad 17 januari 2014)
I Stuttgart presenterade Karmann den nya Dexter Go! 600. Den här Fiat Ducato baserade kompaktbilen har en överraskande planlösning tänkt för de som aldrig är fler än två i bilen.
Med det senaste tillskottet till Dexter Go! Serien utökas Karmann husbils-utbudet med en kompaktmodell med långbäddar. Med en total längd på endast 5,99 m ger ändå nya Dexter Go! 600 en känsla av rymd och modellen har två långbäddar. Måtten är 196x103 cm och 190x93 cm men det går även att använda sängarna på tvären mot färdriktningen som en dubbelsäng.

Eftersom bilen är inriktad som en husbil för två personer så kan förarplatsen med hjälp av de svängbara stolarna tillsammans med ett fällbart bord monterat på väggen till toaletten förvandlas till en sittgrupp. Det belysta vitrinskåpet ger dessutom ett spännande intryck och utgör definitivt ett blickfång. Då Go! 600 inte har den vanliga lösningen med en sittgrupp, soffa för gäster saknas, får inredningen en mer öppen karaktär och skapar en inbjudande  entré via  skjutdörren.
 

Andra praktiska fördelar med den nya modellen, som byggs Fiat Ducato, är att förvaringsutrymmet under sängarna och garderoben är ovanligt väl tilltagna för en kompaktbil. Även badrummet överraskar med en längd149 cm vilket ger ovanligt stort  rörelseutrymme.

I standardutrustningen ingår myggnät till entrédörren, Truma Combi 4 gas-värme, uppvärmd gråvattentank samt element som annars ofta bara finns i dyrare bilar. Tillsammans med en av fabriken uppgiven effektiv isolering så finns det anledning för oss att testa vinteregenskaperna då i varje fall möjligheterna att det är en bra vinterbil är stora.

Det tyska priset anges till 39 990 euro.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.