Bild
Nästa artikel
Knaus BoxStar Road You & Me

Knaus BoxStar Road You & Me

CMT2014

Även Knaus visade upp en husbil med händiga mått och avsedd för två. Dessutom med en inredning som sticker ut från det traditionella, både vad gäller planlösning och färger.

Knaus "You and Me", är en 541 cm lång bil baserad på Fiat Ducato som Knaus gör i en begränsad upplaga.

Knaus lansering av denna variant av BoxStar Road 540, den kortaste av de fem kompaktbilarna från Knaus, vänder sig till par med önskemål om ett smidigt fordon. Det är en begränsad serie som heter "You and Me"  och som namnet antyder har en inredning avsedd för de som aldrig är fler än två i bilen. Även Karmann visade en bil för motsvarande målgrupp och du hittar länk till den bilen i relaterad artikel till höger om denna text.


I denna lilla bil har Knaus tagit bort soffan till förmån för en större tvärställd dubbelsäng, 140 cm på bredaste stället, och ett badrum med en separat cirkulär dusch. Bordet har dubbla bordsskivor och den undre vrids ut för att nå passagerarstolen. Med denna planlösning har man inte behövt inskränka på utrymmen att stuva undan olika saker. Den huvudsakliga idén är att maximera planlösningen för ett par utan gäster inne i bilen eftersom den stora majoriteten av köparna är par som reser ensamma. Det enda som egentligen saknas med denna planlösning är att kunna sitta och äta mittemot varandra.


Presentationen i Stuttgart är förmodligen avsedd att testa publikreaktionerna då denna nya typ av inredning avviker från det  konventionella. Framtiden får utvisa om marknaden är tillräckligt stor för denna typ av bilar som har fördelen att det inte blir så trångt i bilen trots de kompakta måtten.
Knaus BoxStar Road You & Me
Knaus BoxStar Road You & Me
Knaus BoxStar Road You & Me
Knaus BoxStar Road You & Me

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.