Nästa artikel
Beachy Van, en överraskning för de som önskar vanlife
2022

Beachy Van, en överraskning för de som önskar vanlife

Publicerad 3 september 2021 (uppdaterad 5 september 2021)
Ett nytt fabrikat ser dagens ljus i Hobby-gruppen och det blir kraftigt profilerat som ett livsstilsval. Där är det enkla det självklara, målgruppen är vanlife och för de som använder husbilen som ett sportredskap är det ett spännande alternativ.

Miljön den visades upp i präglas av livsglädje och sportiga aktiviteter. Det är uppenbart att Hobby väljer att sälja in fabrikatet som ett livsstilsval, här är det sandstranden som gäller men överlag är Beachy framtagen för de som föredrar det naturnära framför lyx och flärd. Självklart hade Hobby byggt upp en sandstrand med alla atribut, det var egentligen bara havet som saknades. På samma plats visades de tre husvagnarna i Beachy-serien upp. 

Den blott 540 centimeter långa modellen byggs på Citroën-Jumper som förstås som stilen föreskriver utrustats med ett uppfällbart tak. Utöver att en husbil för vanlife ska vara liten och händig, ha plats för sportredskap och inte alltför dyr ska den tilltala en yngre publik. Beachy har valt att göra inredningen enkel och funktionell, något som den danska designern Anne Halskov sett till.

Även om fabrikatet som ingår i Hobbygruppen tillkännagavs i våras gällde den informationen husvagnarna, plåtisen kom som en överraskning och sandstranden drog blickarna till sig. Kön ringlade sig lång för att få en blick in i denna uppseendeväckande modell även om det kommer att dröja till sommaren 2022 innan den börjar rulla ut på vägarna.

Trots de kompakta måtten ger interiören ett luftigt intryck. Obehindrade siktlinjer dominerar, eftersom det inte finns några takhöga möbler som avgränsar utrymmet. Det är bara på förarsidan, ungefär i mitten, som det finns en smalt något högre skåp där ett 70 liter stort kompressorkylskåp är placerat. Någon större vattenmängd rymmer inte tankarna, 19 liter för respektive färsk- och gråvatten får anses måttligt, men då ska man ta hänsyn till att det inte finns något badrum.

För att spara plats finns sittgruppen längst bak där det finns två motstående bänkar med ett bord emellan som nattetid kan byggas om till en tvärställd bädd men det går även att sova under det uppfällbara taket. Totalt finns det fyra sovplatser men plats för fem sittande. Framstolarna går att vända och med ett litet bord bildar de en sittgrupp för två.

Inredningsstilen beskrivs oftast som modern vilket innebär en avskalad och öppen miljö. Ett sätt som Beachy använt sig av för att skapa det öppna rumsliga intrycket är att det används öppna förvaringsutrymmen istället för förvaringsskåp. Det praktiska löser man med elastiska band eller exakt passande glashållare. Möbelfronterna är vita och träinslagen är ljusa.

Missa inte bildspelet!

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.