Nästa artikel
Beachy visades upp i ett hav av sand
2022

Beachy visades upp i ett hav av sand

Publicerad 3 september 2021 (uppdaterad 5 september 2021)
Att köparna av fritidsfordon blir yngre märks inte minst i Hobbys monter där Beachy lockar med sandstrand, palmer och aktivt liv. Tillsammans med en ung publik klev vi in i en helt ny värld av äventyr! Och förutom husvagnarna överraskade Hobby med en Beachy Van!

Att Hobby skulle visa upp husvagnarna i Beachyserien var ingen hemlighet, det skrev vi om redan i maj. Det ingen visste om när mässan öppnade var att det även skulle visas upp en plåtis i samma serie. Även den vänder sig till en yngre publik med äventyr i blodet men den hittar du i en separat artikel.

Beachy visas upp som ett separat fabrikat, något som inte tillhör vanligheterna. Fokus ligger på enkelhet och variation där inspirationen har tagits från vanlifetrenden, bland annat går det att öppna bakdelen på vagnen.

Modellen beskrivs som en reinkarnation av den första Hobby-husvagnen som byggdes som ett självbygge av Harald Striewski. En sak som sticker ut är att bakgaveln är försedd med en dörr vilket gör det enkelt att lasta. Den enkla inredningen gör också att priserna blir ovanligt gynnsamma, något som kan antas locka ännu fler yngre. Istället för vanliga skåp finns tygklädda korgar och fack med remmar som erbjuder gott om förvaring på ett enklare och billigare sätt men inte minst representerar en särskild stil. Sittgruppen som har sandfärgade kuddar med linnestruktur och enkelt kan omvandlas till en bekväm sovplats understryker detta och spar plats.

Köket är litet och badrummet är ersatt med en Port a Potti, två exempel på hur det låga priset kommit till, oavsett vilken av de tre versioner, 360, 420 och 450 man är intresserad av.

Resultatet av den danska designerns arbete är en semestermaskin för en ny grupp husvagnsköpare, yngre och mer inriktade på aktiviteter där husvagnen är ett verktyg snarare än en bostad. Intresset i montern var mycket stort och miljön som byggts upp andades livsstil. Ska man döma av antalet besökare kan det här bli en efterfrågad typ av husvagnar.

Så här beskrivs den nya modellserien av Hobby:

– Livet är bäst när saker bara händer. Spontant, verkligt, okomplicerat. Liksom Beachy, den är gjord för alla som söker frihet. Inspirerad av ett stort paket med semesterkänslor som drivved, skal, sand och sanddyner, och guidade av coola sociala mediehistorier av kreativa självbyggare. Hela hobbyteamet är entusiastiskt över visionen om en ny semesterkompanjon.

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.