Bild
Nästa artikel
Caravan Salon den mest välbesökta någonsin

Caravan Salon den mest välbesökta någonsin

CS2017

Aldrig tidigare har så många besökt mässan Caravan Salon i Düsseldorf som i år. Det står klart efter det att mässan stängde igår. Vi fortsätter dock att beta av allt vi upplevde och kompletterar förstås med Sveriges stora mässa där både svenska priser och sortiment står klart.

Atmosfären var på topp både bland besökare och utställare under det som räknas som världens största fritidsmässa. Hela 232 000 besökare räknades in vilket kan jämföras med förra årets 203 500. Det överträffade även de mest optimistiska prognoserna och av de som besökte mässan var 35 procent där för första gången, något som borgar för en fortsatt god tillväxt i branchen.

Till besökarnas förfogande stod fler än 600 utställare och 130 tillverkare av husbilar och husvagnar fanns på plats. Besökarna kunde vandra runt i tretton hallar med en sammanlagd utställningsyta på 214 000 kvadratmeter där de kunde spana in 2 100 fordon. 

Det är ingen överdrift att säga att intresset för framför allt husbilar ökar lavinartat i hela Europa och Sverige är som vi rapporterat om inget undantag. Den statistik som HRF kom med i månadsskiftet visar att det aldrig tidigare sammantaget sålts så många husbilar och husvagnar och husbilarna var bara tio bilar ifrån att slå husvagnarnas all-time-high från 2007. I Tyskland såldes 48.384 fritidsfordon vilket är en ökning med 13,7 procent under årets första sju månader och som jämförelse ökade den svenska husbilsförsäljningen fram till och med augusti med 17,37 procent medan husvagnsförsäljningen var närmast exakt samma som 2016.

Caravan Salon visar dock inte bara själva fordonen, där finns otaliga tips om trevliga platser att besöka och högt på önskelistan står platser lämpliga för vandring. Ett sådant ställe är tyska Schwartzwald, ett annat österrikiska Vorarlberg där man kan uppleva ett Österrike de flesta inte tror finns. Kanske en vandringstur kan vara ett trevligt semestertema inför säsongen 2018?


Just nu förbereds det sista för att mässan Husvagn Husbil på Elmia i Jönköping ska bli lika framgångsrik om än med besökssiffror som inte riktigt når upp till de tyska, det bor ju trots allt fler där än här. På onsdag den 6 september är det dags och mässcampingen är fullbokad sedan länge. Nedan hittar du länk till ett fullspäckat program!

Välkommen att besöka vår monter där du kan vara med och rösta fram årets ställplats! För de som inte besöker mässan finns ändå möjlighet att rösta via länkennedan.
Taggar: Mässor

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.