Bild
Nästa artikel
Eriba blir 60 och firar med Nova GL

Eriba blir 60 och firar med Nova GL

CMT2017

Det är nu 60 år sedan Hymegruppen började tillverka husvagnen Eriba Troll och jubileumet firas med flera specialutrustade modeller i företagsgruppens program. Kolla in bilderna på en av dessa, Eriba Nova GL!

I år firar Hymer sextio år som tillverkare av fritidsfordon och jubileet inleds med några specialutrustade husbilar och husvagnar. Vi tittar lite på dem och en annan specialare som är svår att hitta i Sverige.

Egentligen är det husvagnarna som firar sextio år för husbilstillverkningen kom inte igång på allvar förrän på sjutttiotalet även om ett fåtal bilar byggdes redan 1961.

Hymers husvagnar heter Eriba vilket är ett anagram av Erich Bachem som tillsammans med Erwin Hymer tillverkade företagets första husvagn: Den klassiska Eriba Troll.

Den tillverkas faktiskt fortfarande men den firas inte utan den äran har lite större vagnar fått. En heter Eriba Exiting och den andra, som vi visar i bilder på här, heter Eriba Nova GL. En riktigt mysig vagn med öppen planlösning, kolla in bilderna!

Artikeln ursprungligen publicerad 2017-01-17
Taggar: Mässor, Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.