Nästa artikel
Knaus först ut på Crafter
CMT2017

Knaus först ut på Crafter

Publicerad 13 januari 2017 (uppdaterad 13 januari 2017)
Knaus presenterar just nu på mässan CMT en prototyp, Saint and Sinner, baserad på det nyligen presenterade basfordonet Volkswagen Crafter och blir därmed en av de första fabrikanterna som byggt en husbil på denna.

Modellen som har världspremiär på mässan har lackats i utmande rött och vitt och finns än så länge inte att köpa, då får det bli versionen baserad på Fiat Ducato.

Framstolarna, som är vridbara, matchar sittgruppens soffa som har likada ryggstöd, alltså som två stolar och inte som brukligt ett brett ryggstöd. Att döma av de bilder som släppts framgår att karossen breddats. Inredningen domineras av den röd-vita karossfärgen men med inslag av svart och på många ställen finns en logo med modellnamnet. Sittgruppen är placerad till vänster, bakom sittgruppen hygienutrymme, mittemot detta köket med en tvålågig spis och ett högmonterat 90 liters kylskåp.

Motorn i prototypen är på 140 hk och som VW tidigare angett som signum för Crafter finns en rad förarstöd som ESP, Körfältshållare, Sidvindsstabilisering och dessutom krock-kuddar såväl framifrån som från sidan. Längst bak finns en 144 centimeter bred bädd på tvären.

Saint and Sinner är precis under sex meter lång och höjden anges till 258 centimeter. 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.