Nästa artikel
LMC lanserar ny modellserie med åtta planlösningar
2022

LMC lanserar ny modellserie med åtta planlösningar

Publicerad 30 juni 2021 (uppdaterad 3 juli 2021)
Med en ny modellserie, Tourer, samt versionerna Tourer Lift, båda i mellansegmentet, tar sig LMC an det nya modellåret. Det finns åtta olika planlösningar att välja på och en av modellerna utlovar 700 kilo lastvikt.

LMC har tagit åt sig av den mångåriga kritiken mot dålig lastkapacitet och lanserar nu T 660 G med en tjänstevikt på 2 800 kilo. Med detta samt löften om hemmakomfort ska de locka köparna till den nya modellserien som har ytterligare sju medlemmar. Modellserien återfinns i mellansegmentet och kommer att marknadsföras med argument som prisvärd utan anspeglingar på instegsmodell.

T 630, T 660 G, T 720 och T 730 G är fyra modeller med en längd på 660 centimer som LMC kallar Tourer och de har en yttre höjd på 269 centimeter medan serien Tourer Lift får en elektriskt manövrerad taksäng. Den senare serien kommer att ha planlösningar för upp till sex sovplatser. Med den bredden på inredning vill man både nå de som har många barn och de som sällan reser fler än två men vill ha lite mer yta att röra sig på.

När de beskriver den nya modellserien framhåller de T 660 G som får en ovanligt hög lastkapacitet. Just lastkapaciteten är annars ett genomgående problem på husbilar.

– Vår nya Tourer är en särskilt lätt husbil med låg höjd med en coupéingång som standard vilket ger maximal flexibilitet och frihet. Tack vare sin förstklassiga, funktionella inredning är Tourer en perfekt kompanjon på både långa resor och korta pauser. Tourer Lift-modellerna med den innovativa, elektriskt nedfällbara taksängen är också perfekta för familjer eller flera generationer, förklarar Bodo Diller, varumärkeschef på LMC Caravan GmbH & Co. KG.

Tourer har designats efter samma strategi som Innovan i LMC: s husbilsortiment. Interiören präglas av en ren, återhållsam design med vinklade handtagfria möbler. Interiören har också en lättvårdad fingeravtrycksfinish på alla ytor.

Det skjutbara handfatet i badrummet är ett annat exempel på uppfinningsrikedom när det gäller att maximera ytanvändningen. I köket har det stora kompressorkylskåpet på 140 liter gott om plats och eftersom färskvattentanken är placerad under Tourer frigörs extra förvaringsutrymme inuti. Beroende på planlösningen har Tourer en rad extra armaturer och inredning. Till exempel finns det en stor dusch bakom köket och en extra hylla i köket på T 630 och Lift T 630. Det finns också mer utrymme i badrummet, samt hyllor för laddning och förvaring mellan sängarna på T 660 G och Lift T 660 G. Förutom ett rymligt badrum erbjuder T 720 och Lift T 720 också en bekväm sittgrupp. Även T 730 G och Lift T 730 G har större badrum samt en femte bältad  plats. Dessutom har Tourer en rad tillval, allt från cykelställ för upp till fyra cyklar till ett energieffektivt solenergisystem.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.