Nästa artikel
Nyheter 2021: Laika
2021

Nyheter 2021: Laika

Publicerad 30 september 2020
Lyxigare plåtisar i serien Ecovip och enklare instegsmodeller i serien Kosmo Emblema där både halv- och helintegrerade bilar ingår.

Italienska Laika ägs av Hymerkoncernen och på deras fabrik i norra Italien byggs många av koncernens plåtisar. Till 2021 kommer Laika med en ny lyxigare serie plåtisar i serien Ecovip. Ecovip är Laikas näst finaste serie och den består av nio halvintegrerade modeller och nio helintegrerade. Till 2021 får Ecovip-serien även tillökning i form av plåtisar. De nyfödda har döpts till Ecovip 540, 600 och 641 där de båda förstnämnda har tvärställda bäddar och den sistnämnda har långbäddar. Dessa kan fås med sammanlagt fem bäddar tack vare popup-tak och bäddbar sittgrupp. (Tillval som 2021 även kan väljas till plåtisarna i enklare serien Kosmo.)

En ny modell i Ecovip-serien är halvintegrerade Ecovip L3009 som är 6,99 m lång och ändå rymmer långbäddar, separat dusch, L-soffa, stort garage och vinkelkök. Den är som gjord för par med elcyklar men kan också fås med tillvalet elektriskt nedfällbar taksäng för gäster. 

Laika har också fått en helt ny instegsserie med namnet Kosmo Emblema som trots en inte oäven design ska hålla ett något lägre pris. Emblema ­kommer att finnas i fyra halv­integrerade och tre helintegrerade modeller med antingen långbäddar eller queenbed.

Sist men inte minst får alla halv- och helintegrerade bilar en ny entrédörr och en del andra uppdateringar av inredningen. 

Plåtisen i Ecovip-serien med lyxig klädsel och här en ­taklucka till tillvalet popup-tak.

Sängen på taket ser mycket inbjudande ut med sina ventilationsöppningar.

Sängen på taket ser mycket inbjudande ut med sina ventilationsöppningar.

En nyhet i halvintegrerade Ecovip är modellen 3009 med långbäddar och totallängd 6,99 m.

Laika Kosmo Emblema är märkets nya instegsserie som ­innehåller halv- och helintegrerade modeller.

Laika Kosmo Emblema är märkets nya instegsserie som ­innehåller halv- och helintegrerade modeller.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.