Bild
Nästa artikel
Hobby Optima ONTOUR OVERCAB är en alkov som byggs på Citroën till 2021.
Hobby Optima ONTOUR OVERCAB är en alkov som byggs på Citroën till 2021.

Nyheter 2021: Hobby

2021

Hobby OnTour står på tur att få två nya planlösningar till 2021. Båda har spatiösa badrum. Även husvagnen Excellent står på tur att få sig en rejäl översyn både inne och ute.

Hobby Optima ONTOUR är Hobby husbilars instegsserie och 2021 kommer två nya planlösningar. T70 E har låga enkelbäddar som separeras av korridoren till badrummet. Ett spatiöst badrum i bilens fulla bredd längst bak. Lite längre fram har vi ett ­L-format kök och till det ett 133 liter stort kylskåp. 

Den andra modellen är T70 F med fransk sidoplacerad dubbelsäng. Den har också badrum längst akterut och inte bredvid sängen som är vanligt på franskbäddade bilar. Det ger avskildhet och lyxig ”en-suite-känsla”. Optima ONTOUR byggs på Citroën-­chassi medan Hobbys dyrare serier byggs på Fiat. Alla ONTOUR är 2,33 meter breda och startar från 6,99 ­meters längd.

Alkovhusbilarna Hobby Optima ONTOUR OVERCAB (ja... versaler!) är familje­vänliga husbilar i tre planlösningar. Även ONTOUR OVERCAB byggs på Citroën-chassi.

ONTOUR T70f har fransk bädd med storbad längst bak.
ONTOUR T70f har fransk bädd med storbad längst bak.
ONTOUR T70e har låga långbäddar.
ONTOUR T70e har låga långbäddar.

Husvagnar från Hobby får ny utsida på flera serier till 2021. 

Serien Excellent får en rejäl översyn även invändigt med nya och rymliga överskåp där öppna hyllor ger praktisk förvaring. Luckorna till överskåpen har samtidigt fått soft-close. Två nya planlösningar kommer i ­Excellent-serien. Excellent 460 SL som är 6,76 ­meter lång och 2,3 m bred med långbäddar i fören och köket i aktern. Den andra är 620 CL vars layout ­hämtats från serien Prestige med en rejäl soffa vars U dragits ut mot det stora kökets barvinkel. 

Husvagnarna i serien Prestige får ny ­möbeldesign med rymliga överskåp och luckor med soft-close. Där tillkommer också nya modellen Prestige 650 UFf med queenbed fram och u-soffa i aktern samt dusch och toa på varsin sida om mittgången. En planlösning som hämtats från lyxigaste serien Premium.

Excellent 620 cl rymmer mer volym än vad beteckningen 620 cl antyder.
Excellent 620 cl rymmer mer volym än vad beteckningen 620 cl antyder.
Taggar: Nyheter, Hobby

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.