Nästa artikel
Stora badrum i Hobby OnTour
2021

Stora badrum i Hobby OnTour

Publicerad 19 juli 2020 (uppdaterad 19 juli 2020)
Serien Optima OnTour från Hobby får två nya planlösningar till 2021. Den ena har låga enkelsängar med ett stort badrum i bilens akter. Den andra har sidoplacerad fransk bädd, även den med stort akterbadrum.

Hobby Optima ONTOUR är tyska Hobbys instegsserie och dessa har sålt bra på senare år och till 2021 tillkommer två nya planlösningar. 

T70 E har låga enkelbäddar som separeras av korridoren till badrummet. Ett spatiöst badrum i bilens fulla bredd längst bak. Lite längre fram har vi ett L-format kök som också det är starkt efterfrågat på vår egen marknad precis som det 133 liter stora kylskåpet.

Den andra modellen heter T70 F, den har en fransk sidoplacerad dubbelsäng vilket i sig inte är så ovanligt. Desto ovanligare är det med badrummet längst akterut - istället för intill sängen. Planlösningen fanns i dyrare serien Optima DeLuxe redan förra året och genom åren har vi sett varianter på temat från fler tillverkare. 

Det här är en möblering som ger en känsla av avskildhet och lyxig ”en-suite-känsla” i badrummet. Samtidigt ger planlösningen ett luftigare intryck i bodelen när det inte finns några badrumsväggar som stänger av allt mitt i husbilen.

Serien Optima ONTOUR är Hobbys instegsserie och de byggs på Citroën-chassi medan de högre serierna byggs på Fiat. Samtliga sex modeller i ONTOUR-serien är 2,33 meter breda och startar från 6,99 meters längd. Som standard har de totalvikten 3,5 ton. En nyhet på seriens alla husbilar är ett nytt 133 liters kylskåp med dubbelhängd dörr vilket gör att den kan öppnas från två håll. Vidare har gasolflaskorna placerats på en utdragbar släde som gör bytet lättare och både garaget och gråvattentanken har fått bättre isolering och uppvärmning.
 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.