Nästa artikel
Stora Nolia blir historiskt stor
MÄSSOR

Stora Nolia blir historiskt stor

Publicerad 14 februari 2017 (uppdaterad 21 april 2017)
Trots att det bara är två dagar kvar till Caravan Stockholm vågar Stora Nolia sig på att påminna om mässan i augusti i Umeå, och de menar att området med fritidsfordon blir det största i mässans historia.

Fritidsfordon är en bransch som växer snabbt och de har en framträdande plats under Stora Nolia i Umeå. Under 2016 nyregistrerades totalt 8 808 fritidsfordon i Sverige, vilket är den högsta totalsiffran sedan 2008 då det nyregistrerades sammanlagt 9 090 husvagnar och husbilar. Antalet nyregistrerade husvagnar ökade 2016 från föregående år med 10 procent medan husbilarna ökade med sensationella 32 procent. Storia Nolia pratar redan nu om årsmodell 2018 därför att det är den första mässan där nya sortimentet visas.

– Vi är redan uppe på cirka 16 000 kvadratmeter. Intresset för att delta är enormt stort, säger Lars Olovson på Nolia AB.

Lars Olovson på Nolia är glad över att intresset för att delta är stort.

– Vi vet att fritidsfordonen lockar mängder av besökare i och med att vi är den första mässan i världen där nya modeller för säsongen visas upp. Många utställare har ökat sina monterytor och allt talar för att vi kommer att få det största området av husbilar och husvagnar hittills, säger han.

Peter Blomqvist, vd på Adria, som är marknadsledare på både husvagnar och husbilar i både Sverige och Norden, berättar att det går bra för alla i branschen just nu.

– Husbils- och husvagnsbranschen har ökat kraftigt de senaste åren. Inte minst tack vare ett ökat intresse från köpstarka pensionärer där allt fler sitter med höga värden, kanske från sålda fastigheter och med låga räntor är det gynnsamt från alla håll att köpa husbil.

Han berättar att räntan har ännu större betydelse för husvagnsköparna.

– Den låga räntan, tillsammans med värdestegringen på fastigheter, gör att allt fler tar sig råd att köpa ny eller begagnad husvagn. Att den svenska kronan gör det dyrt att resa utomlands, tillsammans med en allt bättre standard på landets campingplatser bidrar också, enligt Peter Blomqvist.

Adrias vd menar att campingbranschen ständigt hittar nya kundgrupper:

– Vi ser ett generellt ökat intresse för husvagn och husbil och tar många kunder från båtmarknaden.

Polars VD Tony Ekström säger

– Vi har arbetat otroligt hårt med årets husvagnsmodeller och nylanserade dessutom Polars husbilar. Det jobbet har lönat sig. Det ska bli intressant att åter få visa upp vår envisa satsning på årets-runt-standard, hög kvalitet samt en teknik och design i framkant.

Stora Nolia hålls 2017 i Umeå den 5-13 augusti men redan den 16 februari är det dags för Caran Stockholm som hålls i Kista.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.