Nästa artikel
Winnebago visar upp eldriven husbil
2022

Winnebago visar upp eldriven husbil

Publicerad 17 januari 2022 (uppdaterad 6 februari 2023)
När dörrarna öppnas till mässan Florida RV Super Show kommer Winnebago att visa upp en helelektrisk koncepthusbil. På tisdag kväll svensk tid kommer de att släppa mer information om den.

Ofta är det smart ur marknadsföringssynpunkt att höja temperaturen inför lansering av större nyheter och än så länge är det ont om batteridrivna (BEV) husbilar. Trots att husbilen är avsedd för den amerikanska marknaden är det av intresse för hela branschen att se hur Winnebago väljer att hantera tekniken.

Konceptbilen är utvecklad av Winnebagos Advanced Technology Group och kommer att visas upp virtuellt på ett Facebook-evenemang klockan 2:00 p.m. Eastern time tisdagen den 18 januari 2022. Det är sex timmars skillnad mot svensk tid så för oss blir det klockan 20:00. Här hittar du deras hemsida med löpande information om evenemanget.

Winnebago skriver att utvecklingen har pågått under drygt två år hos Advanced Technology Group som startade sin verksamhet 2019. Den här konceptbilen är det första exemplet på vad denna avdelning producerar, inget har tidigare visats upp publikt. Bolagets ledning kommer att närvara vid premiären.

Winnebago Industries, Inc. producerar sina fordon under produktnamnen Winnebago, Grand Design, Chris-Craft, Newmar och Barletta vid sina fabriker i Iowa, Indiana, Minnesota och Florida.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.