Nästa artikel
2 nya böcker: kokbok & husbilsguide
Nyheter

2 nya böcker: kokbok & husbilsguide

Publicerad 2024-06-07 07:00
Två böcker med fokus på husbil och vanlife har nyligen släppts. Vi recenserar!

Vanlife – Kokboken

Recept och inspiration för dina äventyr

Av: Eric Tornblad, Carl & Isabel Waite

Förlag: Lavender LIT

Carl och Isabel Waite var de som startade gruppen Vanlife Sverige med närmare 25000 medlemmar på Facebook. De driver även en podcast under samma namn. Nu lanserar de en ny bok med 80 recept som passar för dig som lagar mat på rull.

Boken är väl genomarbetad och ger onekligen en stor dos inspiration med vackra bilder och fin formgivning.
Det märks tydligt att recepten är skapade för att passa till det enklare köket och för att minimera disk. Dessutom har de ett kapitel med recept till när gasolen är slut.

Alla recept i boken är vegetariska och dessutom vill de visa att man kan laga god mat trots mindre yta och begränsad utrustning. 

Utöver recept innehåller boken också ett gäng handfasta tips på köksutrustning, intervjuer med personer som lever vanlife och råd till hur man kan minska matsvinnet.

Tidigare har Carl och Isabel Waite gett ut boken Vanlife Sverige: En bok för dig som lever eller drömmer om att leva vanlife.

Husbilsguiden – sydvästra Sverige

Av: Magne Klann

Förlag: Blue Ocean Media

Det här är en stor och tung spiralinbunden bok som tipsar om campingplatser, ställplatser och fricamping i sydvästra Sverige.

Boken sträcker sig över landskapen Värmland, Dalsland, Bohuslän, Västra Götaland, Halland, Småland och Skåne.

Magne Klann har tidigare gett ut tre husbilsguider i Norge under namnet Bobilguiden som tillsammans täcker in 1300 övernattningsplatser över hela Norge. Och nu har alltså turen kommit till Sverige med denna första del.

I denna första upplaga av boken har det tyvärr missats en del översättning till svenska, vilket drar ner intrycket en del. Men mest anmärkningsvärt är vikten som är överraskande tung. Nästan 1,5 kilo väger den in på, vilket i kombination med de mjuka pärmarna gör den lite osmidig att hantera. Liggandes på bord funkar det dock bra.

Boken är indelad i landskap och till varje plats som nämns finns en eller flera bilder samt karta. Högst upp på varje sida syns ikoner som berättar vilka faciliteter som finns på platsen samt vilken typ av plats det är. Det finns även en beskrivande text om respektive plats.

Den här boken passar dig som gärna fastnar i reseguider och vill grotta ner dig i olika resmål innan du besöker dem. Du som föredrar snabba tips på ställplatser eller campingar kan med fördel leta på andra håll.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.