Nästa artikel
Audi e-tron tappar dragkroken
NYHETER

Audi e-tron tappar dragkroken

Publicerad 6 november 2020 (uppdaterad 6 februari 2023)
Även om det inte är så många som drabbats när Audi e-tron fått problem med att dragkroken ramlar av är det illa att det kan hända och det drabbar dessutom en av de få elbilar som får dra en husvagn.

Elbilar med dragkrok hör inte till vanligheterna men en av dessa är Audi e-tron där just dragkroken har varit ett viktigt argument för köparna att välja just den modellen. Nu klagar dock flera norska köpare på att dragkroken på Audi e-tron helt enkelt lossnat, uppger tidningen Motor.

– Det är en hel del dragkrokar på Audi e-tron som lossnat. Hela fästet med ram. Jag fick bultarna reparerade när bilen stod på verkstad för att fixa ett annat fel, skriver en läsare.

Det är förstås allvarligt att en dragkrok inklusive fästram kan lossna även om just den här modellen har måttlig spridning som dragbil i Sverige. Dragvikten är 1 800 kilo och bilen har fått positiva omdömen när den testats att dra husvagn även om den lider av samma problem som övriga batteribilar som belastas, räckvidden blir väl kort och i det här fallet cirka 20 mil.

Att kontrollera dragkroken tar drygt två timmar på verkstad. Audis norska generalagent bekräftar att ett fåtal bilar som tillverkats under en viss tidsperiod är drabbade.

– Det finns några skruvar som måste bytas ut i fästet till dragkroken på de drabbade bilarna. Det här är bilar med fabriksmonterade dragkrokar och de flesta av de drabbade bilarna har redan uppgraderats, säger Morten Moum, informationschef på norska Audiimportören, till Motor.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.