Bild
Nästa artikel

Bedragare återigen i farten

NYHETER

Våren är köpandets tid för husbilar och husvagnar. Nu varnar Caravanhallen i Haninge för att företagets namn har använts i bedrägerisammanhang, men det kan säkert vara fler bolags namn som används.

Bedragare fortsätter att försöka lura av folk deras Husvagnar och Husbilar. Till och från tycker vi oss ha anledning att lyfta frågan och nu är det dags igen. 

Nu uppger bedragarna att de arbetar med förmedling av fordon, och att de "har köpare på din Husvagn/Husbil". I vissa fall påstår de att de ringer från Caravanhallen.

De vill att ni lämnar ifrån er fordonet med registreringspapper, och att ni får betalt så snart de genomfört förmedlingen.
Om ni i detta läge lämnar ifrån er ert fordon med nycklar och papper, så kommer ni med största sannolikhet att bli av med ert fordon utan att någonsin få några pengar.

Detta är "bedrägeri", och täcks då inte av stöldförsäkringen.

Läs gärna våra artiklar sedan tidigare, det finns flera saker att tänka på men det viktigaste är att pengar och fordon byter ägare samtidigt och att det är säljaren som gör ägarbytet. Ta alltid legitimation och skriv upp uppgifterna på kvittot som ska innehålla fordonets registreringsnummer och chassinummer. Då får du också en koll på att fordon och dokument hör ihop och köp aldrig av någon annan än registrerad ägare.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.