Bild
Nästa artikel
Just nu härjar en bedragare på Blocket som försöker få dig att betala handpenning på en husvagn han inte har till salu.
Just nu härjar en bedragare på Blocket som försöker få dig att betala handpenning på en husvagn han inte har till salu.

Bedragare på Blocket "säljer" husvagn

NYHETER

Nu är det dags för en varning igen om du letar husvagn på Blocket. En man från Sundsvall lurades att betala handpenning på en husvagn som inte var säljarens.

Den husvagn som bedragaren försökte "sälja" är en Polar 590. Brottet rubriceras i det fallet där pengar betalats till ett konto som bedrägeri och i det andra anmälda fallet är det fråga om försök till bedrägeri. Polisen, som hittills fått in två anmälningar, tror sig kunna lösa brottet men ägaren har blivit kontaktad av fler presumtiva kunder. Bedragaren och ägaren är två skilda personer.

– Kontonumret står i anmälan, så det ser ljust ut, säger Linda Englund, FU-ledare vid polisen i Västernorrland.

Bedrägeriet inträffade i fredags och en Sundsvallsbo betalade 14 500 kronor i handpenning på husvagnen som skulle hämtas på söndagen. Av polisanmälan framgår det att när Sundsvallsbon sedan kontaktade ägaren, en kvinna bosatt i Örnsköldsvik, så fick han beskedet att husvagnen inte alls är till salu och att hon blivit kontaktad av andra personer som också önskat köpa den. Den misstänkta gärningsmannen har enligt SvT uppgett att han hjälper sin mamma att sälja en husvagn.

En annan person nappade också på annonsen men blev misstänksam när han förstod att husvagnsägaren inte låg bakom annonsen. Husvagnen, som inte var till salu, uppges ha stått i Örnsköldsvik.

Kontrollera alltid med bilregistret att den personen som står som registrerad ägare även är mottagare av pengarna. Bäst är att aldrig betala pengar i förskott. Tyvärr sätter PUL stopp för ägaruppgifter via nätet men SMS går bra, tel nr 72503, och så även den nya chatt-tjänsten. Vanligt telefonsamtal fungerar också, tel nr 0771-25 25 25.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.