Nästa artikel
Begagnad husbil och husvagn: Bästa tipsen!
Nyheter

Begagnad husbil och husvagn: Bästa tipsen!

Publicerad 2024-03-01 10:34 (uppdaterad 2024-03-06 09:13)
Begagnade husbilar från 459900 kronor och begagnade husvagnar från 219000 kronor.

Mars är här och våren knackar på dörren. Åtminstone i landets södra delar.

Det innebär också att det börjar röra mer på sig på husbils- och husvagnsmarknaden. Den som letar efter en begagnad husbil eller husvagn gör klokt i att börja titta redan nu. Längre fram på säsongen minskar utbudet.

Husbil & Husvagn ringde upp fyra kända återförsäljare och bad dem berätta om det bästa de har inne just nu. Här är deras tips:

Alexander Svensson, försäljningsansvarig på Bengt i Örkelljunga:

Rapido 8090 DF

Alexander: ”Vi säljer väldigt mycket av Rapido. Det är en 7,5-metersbil – de får väldigt mycket bil för pengarna. Den har en bra planlösning och är rymlig. Det är en väldigt populär bil.”
Läs mer om den här!

Carthago Chic C-Line XL 5.5 LE

Alexander: ”Populär modell från premiummärket Carthago. Precis över 8 meter med Fiats stora 3.0 liters motor på 177 hk. Den har generös sittgrupp, stort kök, långbäddar, separat dusch och sovplatser för 4 personer. Just denna modell är välutrustad med bland annat hydrauliska stödben från E&P, Alde vattenburen värme, solcell och dubbla AC.” 
Läs mer om den här!

Weinsberg CaraOne 480 QDK

Alexander: ”Det är inte billigt att åka en vecka till Grekland eller Spanien med hela familjen – så man får väldigt mycket vagn för pengarna. Det här är en barnkammarvagn, samtidigt som den är lite mindre med 2,3 meters bredd – den är med andra ord lätt att köra runt med och komma in. För en familj som vill förflytta sig är detta ett väldiugt bra alternativ.”
Läs mer om den här!

Knaus Südwind Exclusive 580 UF

Alexander: ”Knaus husvagn för 219 000 kr. Begagnad vagn med bra byggkvalité från tyska Knaus. Utrustad med bland annat Alde vattenburen värme. Bra planlösning som ger rymd och upplevs större än vad den egentligen är.”
Läs mer om den här!

 

Jimmy Busch, platschef M&M Caravane i Bro:

Kabe 780 LT Långbäddar

Jimmy: ”Här finns chansen att komma över en lågmilare i absolut nyskick. Kabes uttalat höga komfort kommer självklart med köpet.”
Läs mer om den här!

Adria Coral 680 SP Dubbelbädd

Jimmy: ”Här är bilen som har allt som krävs för en mysig husbilssommar! Och att prisnivån på bilen gör semesterkassan gott är en stor bonus.”
Läs mer om den här!

Kabe Royal 600 TDL KS E9

Jimmy: ”Här är den perfekta vagnen för barnfamiljen. Ultimat utrustad för såväl sommar som vinterbruk oavsett om tanken är att säsongscampa eller om familjedrömmarna är ett campingliv på rull.”
Läs mer om den här!

Adria Alpina 573 UP

Jimmy: ”En toppenvagn för två: Liten och smidig med gott om plats.Dessutom hittar du den hos oss till marknadens bästa pris!”
Läs mer om den här!

 

Thomas Johlson, säljare hos Backamo Husvagnscenter:

Laila Ecovip 109 med långbäddar

Thomas: ”Kvalitetshusbil på 7 meter. Här finns både två sköna enkelsängar och en taksäng och denna husbil har även en riktig garderob, vilket många husbilar saknar.”
Läs mer om den här!
 

Eura Mobil PT 680 QB med queenbädd

Thomas: ”Bra första husbil på sju meter, med stort kylskåp och separat frys, kamrem är bytt 2022 = inga större servicekostnader på några år.”
Läs mer om den här!

Polar 560 CTH VK Selected

Thomas: ”Polars storsäljare, just denna i Selectedutförande vilket betyder hög standard som gasolugn och appstyrd värme/kylskåp. Den här är även extrautrustad med Induktionshäll samt centraldammsugare, dessutom är den perfekt för företagaren då momsen är avdragbar.
Läs mer om den här!

Weinsberg CaraOne 390 PUH

Thomas: ”Mindre, lätt och smidig vagn, rymlig invändigt trots endast sex meters längd inklusive drag. Den här har en smart dubbelsäng som fälls ner från taket när det är dags att sova, det är även bäddbart i sittgruppen,  stor kyl och frontkök med härlig ljusinsläpp från takfönstret.”
Läs mer om den här!

 

Cecilia Östling, marknadsföringsansvarig, Tumbo Husvagnar och Husbilar:

Dreamer - Camper Five 160hk Automat

Cecilia: ”Här finns plats för hela familjen, 5 åkande och 5 sovplatser, på endast sex meter. Kompakt men ändå rymlig! En egen hörna bak till barnen med egen dinett och bord och allt till en till en rimlig slant, 799700 kronor.”
Läs mer on den här!

Bürstner – Ixeo I 746 Automat Alde Dragkrok ACx2

Cecilia: ”Prisvärd lyx för två vuxna med barnbarn! Denna rymliga ”egobil” erbjuder en fin möjlighet att ha en riktigt lyxig bostad med skön loungsittgrupp för två vuxna och ändå erbjuda extrabäddar till två barn.Bältad för fyra givetvis. En extra finess är dragkroken ifall man behöver mer saker med sig på resan eller kanske en motorcykel!? Dubbla Airconditions och automatväxellåda för högsta bekvämlighet. Att den dessutom kostar under miljonen; 969900 kronor, och har en årsskatt på endast 5.449 kronor gör inte saken sämre. Bra köp tycker jag!”
Läs mer om den här!

Hobby - 545 KMF De Luxe

Cecilia: ”Barnkammarvagn med trippelvåningssäng. Egna barn, bonusbarn och kompisar får plats i denna lilla vagn med många bäddar. Beställ en solig och varm sommar så kan alla barn leka utomhus och sova inne i denna fantastiskt fina fräscha husvagn med sju bäddplatser!”
Läs mer om den här!

Dethleffs - Beduin 650 RET, Mover

Cecilia: ”Om du inte kan få nog av vinter så är det här husvagnen för dig! Dethleffs Beduin 650 SNOW står pall även för den tuffa vintern i Sverige. Bekväm vagn med långbäddar och toalett på tvären längst bak gör att den känns rymlig även för skidsemestern. Stor sittgrupp och ett kök med fyra gaslågor gör att du kan ha 'afterskin' hemma i husvagnen om du vill. Mover som parkerar vagnen åt dig gör att du kan våga dig in på naturcampingar med utmanande terräng också. AC, snygga fälgar och ett förtält gör vagnen komplett! Priset gör att du har råd med ett liftkort också; 369900 kronor.”
Läs mer om den här!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.