Nästa artikel
Bergholms satsar på uthyrning
NYHETER

Bergholms satsar på uthyrning

Publicerad 21 mars 2017 (uppdaterad 21 april 2017)
Uthyrning av husbilar ökar stadigt. Nu satsar fler aktörer på detta och en av de senaste är generalagenten Bergholm som kommer att hyra ut även husvagnar.

I somras startade Bergholm ett pilotprojekt där en handfull av deras bilar hyrdes ut via en återförsäljare.

– Bilarna har varit fullbokade från början till slut. Vi hade fyra tvåpersonsbilar och två familjebilar för uthyrning för 9 000 respektive 12 000 kronor per vecka. Det har varit ett väldigt tryck, säger vd Lars Bergholm till Besöksnäring. 

Marknadsföringen har skett via Blocket, sociala medier samt sajten rentandtravel.se. I Tyskland har uthyrningsmarknaden länge varit stor men att det dröjt i Sverige beror på den korta uthyrningsperioden, menar Lars Bergholm.

– Ja, här har användandet varit koncentrerat till några få veckor på sommaren. Då är det svårt att få bärighet på investeringen. 

Men i och med att hus­bilarna allt oftare används året om har förutsättningarna för uthyrning i Sverige ändrats.

– Vi ser potential på ett helt nytt sätt nu, och alla jag möter reagerar positivt när jag berättar vad jag arbetar med. ”Herregud, jag vill också ha en husbil!”, säger de. Men jag tror de menar att de vill ha tillgång till en husbil.  

Nu satsar Bergholm på att få ut husbilar och husvagnar till många orter i landet. Utbudet är valt med hänsyn till körkortsgränsen på 3,5 ton för B-körkort och de hoppas även på att nå besökare från andra länder eftersom sajten de använder finns i flera länder.

– Ja, vi ser en möjlighet att man som tysk eller österrikare ska kunna flyga hit och plocka ut husbilen här. Och vice versa, att vi kan flyga till München och hyra husbil där.  

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.