Nästa artikel
Billigare bro i Danmark från nyår
NYHETER

Billigare bro i Danmark från nyår

Publicerad 13 december 2017 (uppdaterad 26 februari 2019)
Vid nyår blir det femton procent billigare att passera Stora Bält-bron men bara om du har en Bro-Bizz eller ett avtal med Storebælt.

Har du redan en bizz från BroBizz A/S behöver du inte göra någonting för att få det nya lägre grundpriset. Är det ett ÖresundBizz, vilket framgår av logon på märket, ska du ta kontakt med Club Storebælt för att kunna ta del av prisreduceringen. Här registrerar du dig för ett avtal. De som har ett BroBizz får fem procents rabatt på grundpriset, såväl före som efter prisändringen.

Har du inte ett bizz får du inte del av den femtonprocentiga sänkningen av grundpriset och inte heller får du del av övriga rabatter som veckoslutsbiljett, helg- och kvällspriser. Ett BroBizz kostar 200 DKK i deposition och för dig som ska köra över bron den närmaste tiden behöver du beställa ett här.

Om du ska köra över bron senare i vår, från påsk, aviserar de att det kommer en ny typ av passagekort utan depositionsavgift och du bör då vänta med din beställning även om det på deras hemsida skrivs att det redan nu går att teckna detta avtal genom att ta kontakt med deras kundtjänst. Genom att registrera bilens registreringsnummer i ett avtal får du samma priser som med ett BroBizz. Det kan då vara lämpligt att prenumerera på deras nyhetsbrev för att få reda på när den nya tjänsten träder i kraft, vilket du gör här.

2023 kommer priserna över de två broarna och tunneln att sänkas igen, den gången med tio procent, i samband med att den sexfiliga motorvägen står klar.

Dagens grundpris för en enkelresa om du har en husbil längre än sex meter med en totalvikt under 3500 kilo, alternativt ett husvagnsekipage, är 365 DKK vilket stegvis ökar till 965 DKK för en husbil över tio meter. Med BroBizz har du fem procents rabatt, en prisreducering som även gäller efter den femtonprocentiga sänkningen av grundpriset vid årsskiftet.

Här hittar du priserna för bropassage.

Läs även om hur du passerar Öresundsbron på billigaste sätt.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.