Bild
Nästa artikel
Bloggpappan i Orsa

Bloggpappan i Orsa

Nyheter

Pappa Magazine och Polars bloggpappa med familj kommer till Orsa idag. Därför tänkte vi dela med oss av våra bästa tips från Orsa.

Som vi tidigare skrivit följer vi Polars bloggpappa med familj på semester. Kalle och hans familj hade tidigare aldrig varit på husvagnssemester men är nu i full gång att resa runt i Sverige. I dag kommer de till Orsa.

Se och uppleva i Orsa

Orsa Grönklitt
Högst upp på Siljansbygden ligger Orsa Grönklitt. Med en utsikt över sjöar,berg och dalar. Här kan du ta en cykeltur, gå guidad vildmarksvandring, besöka björnparken, spela minigolf med mera.
Det finns även en husvagnscamping som ni når på 0250-462 00.

För mer information besök deras hemsida: Orsa Grönklitt

Orsa Vattenfestival 20-22 juli
 Precis som förra året anordnas Orsa Vattenfestival. Dagsprogrammet bjuder på aktiviteter med tema vatten: vattenskidshow, sjöflygplansuppvisning, fallskärmshopp, roddtävlingar med mera. På kvällen uppträder folkkära artister på festivalens stora scen. I år besöker bland annat Loreen och Takida Orsa Vattenfestival. Sista dagen är tillägnad barnen, då det till exempel finns ponnyridning, ansiktsmålning och barnteater. 

Hela programmet och mer information finns på hemsidan: Orsa camping

Enån
Bara två kilometer från Orsa Centrum finns Enån. Ån kastar sig ner från Slättbergsdammen till Hembygdsgården. Ta en promenad i den vackra naturen, och kanske avsluta med ett dopp i Slättbergsdammen?
Läs mer på: Orsabo


Fryksås
Fryksås är en av Sveriges största fäbodar. Den ligger beläget med utsikt over Orsasjön,Siljan och de blånande bergen. Fryksås är populärt såväl för övernattande familjer som dagsbesökare. Redan på 1940-talet startade Fryksås fädbodpensionat. Numera har de restaurang,hotellrum och fädbodstygor. Du kan också besöka Smidgårdens café och Fädbodrelax. Här finns SPA-behandlingar för dig som kanske åkt länge, eller så kanske du bara är sugen på en fika?
När du ändå är I Fryksås kan du besöka deras hantverksbod. De säljer lokalproducerat hantverk, och brukar även ha utställningar med lokala konstnärer inne I cafèet.

Orsayran 4,11,18,25 juli
Orsayran anordnas I år för 28:e gången.Orsa fylls av musik och sang i blandade genres. Det anordnas aktiviteter  för barnen, serveringstält, Tivoli och marknadsstånd.

Läs mer på: Orsayran

 

 

Gå in på http://husvagnspappan.se/och läs vad pappa Kalle bloggar om från Orsa.

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.