Bild
Nästa artikel

Boden får ställplats?

NYHETER

På flera platser i landet har medborgare utnyttjat sin möjlighet att lämna medborgarförslag om att öppna ställplatser för husbilar. Nu är det Bodens tur.

Det är Norrbottenskuriren som uppmärksammar att det lämnats ett medborgarförslag om att göra om grusfältet på Kvarnängen i Boden till en ställplats för husbilar.

Förslagsställare börjar i sitt förslag med att förklara för politikerna vad en ställplats är och säger

- I stora delar av Europa finns det så kallade ställplatser där det går att stå någon eller några dagar med sin husbil.

Norrbottenskuriren rapporterar vidare att förslagsställaren vill att Kvarnängen används som ställplats sommartid. Det ska finnas automater där en avgift erläggs och det ska även finnas automater med el, där det går att plugga in och trycka in platsnumret. Det går även att ha automater för vatten.

Förslagsställaren menar att det skulle vara en liten insats för kommunen, men en stor vinst för turismen eftersom alla inte vill stå på campingen.

Politikerna i kommunfullmäktige kommer att få ta ställning till förslaget. Vi ser med spänning fram mot resultatet!

Saknar du en ställplats i din kommun har du möjlighet att lämna ett liknande förslag under förutsättning att du inte bor i en kommun där medborgarförslag inte kan lämnas.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.