Bild
Nästa artikel
Bomstadbadens camping får ny detaljplan

Bomstadbadens camping får ny detaljplan

NYHETER

Långliggarna på Bomstadbadens camping skulle bort till sista januari efter en segdragen tvist. I ett nytt förslag tas bygglovsplikten bort för spiketält och en strandpromenad anläggs. Det innebär även att åtminstone vissa långliggare får vara kvar.

Det är NWT som lyfter frågan efter det att Karlstads kommun skickat ut ett pressmeddelande. Grunden är ett ärende från 2016 om misstänkta svartbyggen och annektering av mark vilket fick kommunen att öppna ett tillsynsärende för att granska husvagnscampingen på Bomstadbaden.

Nu finns ett nytt förslag till detaljplan som innebär att allmänheten får tillgång till strandlinjen och att det blir tillåtet med längre uppställningar av husvagnar.

Några privatpersoner anmälde campingen då de ansåg att stränder blivit avskärmade och att byggnader hade uppförts utan bygglov. Karlstads kommun konstaterade att ett 100-tal campingplatser skulle behöva flyttas enligt gällande regler och sedan dess har campingen tagit bort det som låg inom 4,5 meter från stranden och miljöåklagaren har lagt ner sitt ärende.

Vidare upphävs strandskyddet på hundra meter och bygglovsplikten tas bort för spiketält som är mindre än 25 kvadratmeter inom stora delar av campingens område.

– Med det här förslaget kan vi ge campingen tillstånd att fortsätta ha sin verksamhet här ute men på ett sätt som ändå skyddar allmänhetens tillgång. Jag tycker att det är en bra kompromiss, säger Erik Nilsson (KD), ordförande i stadsbyggnadsnämnden i pressmeddelandet.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.