Nästa artikel
Bürstner och LMC drar sig ur CMT 2021
NYHETER

Bürstner och LMC drar sig ur CMT 2021

Publicerad 14 oktober 2020 (uppdaterad 14 oktober 2020)
Även om corona-pandemin skulle vara över i januari så uppger Bürstner och LMC att de inte kommer att delta på den tyska mässan CMT i Stuttgart som hålls den 23-31 januari.

Det är Aboutcamp som uppger att det är ett koncernbeslut hos Erwin Hymer Group (EHG) som ligger till grund för att inte delta i denna typ av större arrangemang men inget officiellt besked har ännu lämnats från koncernledningen. EHG var en av de första tillverkarna som i höstas beslöt att inte delta på Caravan Salon i Düsseldorf och det beslutet följdes senare upp med att inte delta i nationella mässor någonstans. 

– Våra kunders hälsa, liksom våra anställdas sam handelspartners, är vår högsta prioritet. Corona-pandemin kräver fortsatt social distansering samt strikta hygienkrav även efter årsskiftet. Som ett resultat finns inte plats för informell information, rådgivning och kontraktskrivande. Vi ser detta som fundamentalt för en inspirerande upplevelse av våra produkter. Vi fortsätter därför att hålla oss det beslut som togs i maj och tills vidare kommer vi därför inte att delta i några större evenemang eller mässor, säger Bodo Diller, marknadschef på LMC.

Han ser däremot positivt på säsongen 2021 efter ett besväligt 2020 och pekar på goda säljresultat under de nyligen gångna månaderna. Intresset för camping har inte minskat men ändrat karaktär, något som även synts i Sverige där camping är den semesterform som klarat sig bäst och vissa campingar har dessutom noterat en ökning.

Thorsten Erhardt, Bürstners marknadschef, säger att han är övertygad om att entusiasmen för campingsemestrar kommer att fortsätta att öka och att de anpassar sig till en situation där mässan inte organiseras som vanligt. Vid en undersökning under juli och augusti som EHG låtit genomföra visade det sig att semester med fritidsfordon är bland de mest populära semesterformerna och ökade med 20 procent jämfört med 2019.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.