Nästa artikel
Campingar uttrycker oro för nya skatten på husbilar
NYHETER

Campingar uttrycker oro för nya skatten på husbilar

Publicerad 11 oktober 2017 (uppdaterad 18 oktober 2017)
Om den nya skatten för husbilar går igenom befarar landets campingar att det kan slå mot den ökning som pågått i flera år. Det spår SCR och sällar sig därmed till kören av kritiker för skatteförslaget.

Det är tidningen Besöksliv som tar upp frågan och de beskriver sig själva som Sveriges ledande nyhetssajt för besöksnäringen.

– Husbilsägare är en växande kundgrupp, så det kommer naturligtvis få konsekvenser för våra medlemmar och besöksnäringen generellt, säger Christer Jansson, rådgivare på SCR Svensk Camping i ett uttalande i artikeln och fortsätter Husbilsägarna använder sina fordon mer än andra campinggäster och reser under större del av året. En konsekvens av förslaget kan bli att fler ställer av sina fordon under delar av året för att få ner skatten, vilket gör att det blir svårare för våra medlemmar att förlänga campingsäsongen.

Mikael Wåhlund, operativ chef på campingkedjan Nordic Camping & Resort säger i artikeln att han tror att skatten kommer att hämma nybilsförsäljningen men han tror också att skattehöjningen kan få fler att välja äldre, mindre miljövänliga husbilar.

– Jag tror risken finns att många väljer begagnade husbilar och då tjänar man inget på den här skattehöjningen miljömässigt, säger Mikael Wåhlund, operativ chef på campingkedjan Nordic Camping & Resort.

Oron baserar sig mycket på att många campingplatser bygger ut och ökar åretrunt-tillgängligheten.

– Vi märker att det är ett mycket större intresse för husbilar. Så här års är det bara husbilar som kommer, säger platschefen Magnus Bylander från Gullbrannagårdens camping som ligger söder om Halmstad och han säger även att han inte tror att det blir någon chock för branschen.

Besökslivs artikel hittar du här.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.