Besökare vid Kabe husbilar på Caravan Salon Düsseldorf
Nästa artikel
Caravan Salon i Düsseldorf: Nu öppnar största mässan
Nyheter

Caravan Salon i Düsseldorf: Nu öppnar största mässan

Publicerad 25 augusti 2022 (uppdaterad 9 februari 2023)
Besökare vid Kabe husbilar på Caravan Salon Düsseldorf
Världsnyheter, innovationer, kul fordon – allt finns att se på Europas största mässa för husbil och husvagn: Caravan Salon i Düsseldorf. Och Husbil & Husvagn är på plats!

I helgen är det dags för Caravan Salon, Europas största mässa för fritidsfordon och allt som hör därtill, i Düsseldorf i Tyskland.

Först några siffror: Under de åtta dagar mässan pågår, 27 augusti–4 september, kommer 736 utställare att visa det senaste inom camping och mobilt leverne i 16 utställningshallar. Förra året kom 185 000 besökare och före pandemin var rekordet 270 567 besökare (2019).

Mängder med stora märken visar upp sina nyheter på Caravan Salon. I år handlar det bland annat om Bürstner, Hobby, Hymer, Knaus, Carthago, Adria och förstås våra svenska favoriter, Kabe och Polar. Plus förstås många mindre, innovativa märken som kommit på spännande lösningar och produkter.

Husbil & Husvagn är också på plats och rapporterar kontinuerligt här på sajten från de första dagarna. 

– Vi vill hela tiden visa det allra senaste och det här en jättebra chans att göra det, säger Husbil & Husvagns chefredaktör Jimmie Öbom. Vi vill också kolla vad som är värt att titta på senare, på Elmia. Det blir som en föråkare till Elmia som är vår viktigaste mässa.

Det ska bli spännande att se hur det ser ut på chassi-sidan

Vad betyder Caravan Salon för branschen?
– Den är oerhört betydelsefull. Det är väldens största, eller åtminstone Europas största husbils- och husvagnsmässa. Här visas många nya fordon, modeller och tillbehör för första gången. De har även en hel hall med uppfinningar.

Vad hoppas du främst kunna berätta om?
– De stora nyheterna från Knaus, Hymer, Adria… Plåtisen Hobby Maxia ska bli kul att se. Hymers Venture S, ett koncept som jag filmat förut är också intressant. Bürstners Lyseo Gallery som vunnit flera priser för sin innovativa design. 

Något mer?
– Det ska bli spännande att se hur det ser ut på chassi-sidan nu, jag tror vi kommer att få ganska många nyheter på Ford och Mercedes jämfört med tidigare år. Men även Iveco, MAN, VW… Fiat har en presskonferens som jag ser fram emot att gå på. 

Var med och påverka!

Är det något du vill att vi ska fråga om, eller något du är extra nyfiken på?

Mejla och berätta: brev@husbilhusvagn.se

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.