Nästa artikel
Caravan Salon slog nytt publikrekord
NYHETER

Caravan Salon slog nytt publikrekord

Publicerad 18 september 2019 (uppdaterad 18 september 2019)
I Düsseldorf slog mässan nytt publikrekord och även i Sverige och Norge ökade publiktillströmningen jämfört med 2018. Men att mäta sig med Europas största mässa låter sig förstås inte göras här i Norden.

Mässan Caravan Salon som årligen hålls i Düsseldorf är världens största mässa i sin genre. Under de tio dagar den var öppen lockade den en rekordpublik som aldrig tidigare och slog därmed med marginal toppresultatet från 2018.

Totalt presenterade 645 utställare från 31 länder sina innovationer och nuvarande modeller i 13 hallar och utanför. Cirka 2 100 fritidsfordon visades upp på mer än 214 000 kvadratmeter, som även rymde alla tänkbara campingtillbehör, teknisk utrustning, chassielösningar och inredningsdetaljer som sällan köps av slutkonsumenten. Utöver det sågs representanter från campingplatser samt andra resmål för campare.

Antalet besökare blev strax över 268 000 vilket kan jämföras med de 250 211 som var på mässan 2018 vilket mer än väl uppfyllde mässans och utställarnas förväntningar sammanfattar Wolfram N. Diener, chef för Messe Düsseldorf GmbH. Som förväntat var det i synnerhet under de två helgerna som publiken strömmade till.

Publiken beskrivs av utställarna som optimistisk och det rapporteras om utmärkta försäljningssiffror och en fantastisk stämning på hela utställningsområdet. Likväl som på Elmia var campingområdet, Caravan Center som är den stora parkeringsplatsen på parkeringsplats 1, också fullbokad under hela mässperioden.

Det är inte bara utbudet av fordon och produkter som ger Caravan Salon en unik karaktär även om det inte går att bortse från att branschen ser mässan som ett arena för att visa upp premiärer och visioner om framtiden med olika konceptfordon och nyskapande teknik. I synnerhet nu när många fabrikanter söker lösningar om framtidens drivmedel och krav på lättare material. Även den värld av upplevelser som visas upp väcker stort intresse, trots allt handlar ju campinglivet om att resa och uppleva och som ingen annanstans kan olika destinationer visa upp sig och locka till besök.

En annan målgrupp på en så stor mässa som denna är fackfolk som kan utbyta idéer och skapa kontakter. Caravan Salon ses som den viktigaste plattformen för internationella hantverkare och experter där konferenser och evenemang relaterade till mobilitet och infrastruktur bekräftar hur viktig många anser mässan vara.

Nästa år hålls mässan för 59:e gången och fackbesökarna är välkomna den 28 augusti, medan vanliga besökare släpps in mellan den 29 augusti och 6 september 2020.

Klickar du på den här länken hittar du vår samlade rapportering från mässor.

Känns det lockande att besöka denna gigantiska mässa har vi satt ihop ett vägförslag så att du kan uppleva både trevliga vägar och platser i en minisemester.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.