Nästa artikel
Caravisio blir Eurostar
CMT2015

Caravisio blir Eurostar

Publicerad 19 januari 2015 (uppdaterad 19 januari 2015)
På mässan i Düsseldorf 2013 visade Knaus upp sin framtidsstudie Caravisio. Dryga året senare har den blivit Eurostar 650 ES och finns att köpa till säsongen 2015. Missa inte bildspelet!
Caravisio har väckt berättigad uppmärksamhet under det dryga år som gått sedan premiärvisningen i Düsseldorf och modellen har även en egen hemsida. Framtidsstudien visade upp en hel del nytänkande och inte minst det yttre väckte uppståndelse med de betydligt rundare formerna och Knaus uppger själva att de ville få till en bred diskussion om hur framtidens husvagn skulle se ut.

- Det allmänna intresse som vi har uppnått med detta projekt, har överträffat våra vildaste förväntningar, säger Swen Dluzak, chef för Produkt och Brand Management (Knaus och Weinberg) och fortsätter De många positiva reaktioner var för oss en bekräftelse på att vi hade träffat rätt med denna studie.

Frågor som hur ett förtält skulle konstrueras dök upp och produktionsmodellen Eurostar har anpassats till verkligheten utan att allt nytänkande har gått förlorat. Den inte fullt så rundade Eurostar 650 ES finns nu på CMT-mässan i Stuttgart där den visas med en prislapp på 49 990 euro. 

Med Knaus Eurostar flyttas planlösningens detaljlösningar för kök, hygienutrymme och sittgrupp över från konceptvagnen till en produktionslösning.

Centrala detaljer är kökets induktionshäll, utöver de två gasplattorna, samt den djupa diskhon i stål och den designade kranen. Den generösa sittgruppen förvandlar du med ett enkelt handgrepp till en bra arbetsplats med lådor och plats för dator. Mellan sittgrupp och sängen finns ett hygienutrymme i glasfiber vilket gör att det inte finns några onödiga skarvar och sängarna går att göra om till en bekväm dagbädd

På utsidan finns LED-belysning i bakljusen på Eurostar 650 ES och nya lättare material som samtidigt av Knaus anges som mer väderbeständiga. Vagnens tre-dimensionell form och fiberförstärkta plastkomponenter av LFI (Long-Fiber-Injektion) skall även göra den stabilare. Dessutom anges att alla viktiga anslutningar som färskvatten och 230 V el är integrerade.

Relaterade bildspel

Mått
Totallängd 936 cm
Nyttolängd 660 cm
Totalbredd 250 cm
Innerbredd 234 cm
Totalhöjd 260 cm
Ståhöjd 196 cm

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.