Nästa artikel
Citroën husbil för nostalgikern
NYHETER

Citroën husbil för nostalgikern

Publicerad 31 augusti 2018 (uppdaterad 7 mars 2020)
Någon exakt kopia på den legendariska Typ HY är det inte som Citroën visar upp men väl en husbil som är visuellt mycket nära det original som presenterades för 70 år sedan. Kolla in bilderna!

Så sent som I förrgår skrev vi om Lume, en holländsk husvagn med retro-look. Nu har Citroën visat upp den transportbil som är en legend med sitt utseende i korrugerad plåt, men det är en ny bil av årsmodell 2019.

Visserligen finns det ett kit för att få modernare husbilar att likna den gamla modellen men det här är en genuin kopia som fått namnet Citroën Typ H WildCamp och är ritad av Fabrizio Caselani och David Obendorfer i samband med modellens 70-årsjubileum.

Originalmodellen presenterades 1947 men H WildCamp har lånat tekniken från Citroën Jumper med en modern 160 hästkrafters BlueHDi och flera system för förarassistans.

Inuti visningsexemplaret är det också modernt. Köksmodulen innehåller en tvålågig spis, ett kylskåp på 64 liter med ett femliters frysfack, rejält hygienutrymme och en hundraliters färskvattentank. Tvärbädden i bak har måtten 196 x 132 centimeter.

Bilen går att beställa. Priset är ca 85 000 Euro.

Data på Citroën Typ H WildCamp

Längd/Bredd/Höjd: 5414/2050/3100 mm (Höjden inkluderar räcke, box och reservdunk)
Sitt-/Sovplatser: 4/2
Totalvikt: 3 500 kilo
Tomvikt: 2.865 kilo

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.