Nästa artikel
Dansk minister vill ha ny väg till Danmark
NYHETER

Dansk minister vill ha ny väg till Danmark

Publicerad 16 juni 2017 (uppdaterad 16 juni 2017)
En väg mellan Helsingborg och Helsingör? Det vill Danmarks transportminister Ole Birk Olesen ska bli verklighet. Danskarna dock bara för bilar, svenskarna även för tåg.
News Øresund skriver att Danmarks transportminister Ole Birk Olesen och Henrik Fritzon som är ordförande i Region Skåne vill att en fast förbindelse mellan Helsingborg och Helsingör ska bli verklighet så snabbt som möjligt. De skiljer sig dock i uppfattning om förbindelsen ska innebära både bil- och tågtrafik över norra Öresund eller inte.  Från dansk sida vill man endast bygga en biltunnel.

De båda var eniga om att en fast förbindelse behövs för att bland annat avlasta Öresundsbron och att den nya förbindelsen gärna får byggas så snart som möjligt.

– Det står långt ner på min prioriteringslista att lägga ytterligare miljoner på järnvägar, när de flesta danska resenärerna använder de överbelastade vägarna. Det är de vi måste lägga pengar på, sa Ole Birk Olesen enligt News Øresund samtidigt som han underströk att tågtrafik över HH-förbindelsen skulle kräva en omfattande ombyggnad av järnvägen mellan Helsingör och Köpenhamn.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.