Nästa artikel
Därför är husbil och husvagn bäst i lågkonjunktur
Nyheter

Därför är husbil och husvagn bäst i lågkonjunktur

Publicerad 3 november 2022 (uppdaterad 3 november 2022)
Alltid bästa sättet att resa – men kanske ännu mer när det blåser snålt. Här är anledningen.

Sverige är på väg in i en lågkonjunktur, varnade finansminster Elisabeth Svantesson härom dagen. Med andra ord en period med lägre ekonomisk tillväxt, stigande arbetslöshet och minskad konsumtion.

Det är lätt att känna ett styng av hopplöshet när man ser nyheterna som pumpas ut just nu. Men i en tid av begränsningar – av ekonomiska skäl, av miljöskäl, av världsläget – finns det ändå en tröst i att ha husbil eller husvagn.

För det är det bästa sättet att semestra när det blåser snålt.

Här är fem anledningar:

1. Du behöver aldrig känna dig inlåst

Till skillnad från alla som åker på charter, eller brukar hyra en stuga, har du alltid möjlighet att ge dig iväg. Du måste inte vanka omkring rastlöst hemma för att du inte har råd att bo på hotell eller flyga. Även när tiderna är tuffa kan du resa, fast du kanske måste nöja sig med närområdet, till ställplatsen i kommunen intill. Det är trots allt också ett miljöombyte.

2. Resan finns utanför dörren

Du behöver bara gå utanför dörren och sedan är du på väg. Den som reser med flyg eller tåg har massor av extra besvär, för att inte tala om extra kostnader, bara med att ta sig till flygplatsen/stationen. Det vet alla som försökte resa utomlands under sommarens flygplatskaos.  Med husbilen eller husvagnen slipper du allt sådant.

3. Resa och boende ingår – för alla

Alla får plats. Ja, kanske inte hur många som helst, men i en husbil kan man ofta stuva in hund och barn – ändå blir själva resandet inte dyrare än om man är två. Till skillnad från under en semester med flyg och hotell då kostnaden för en hel familj lätt blir för mycket när man måste hålla i plånboken.

4. Du kan leva billigt borta

Du kan ta med dig billigt hemliv på resan. Skippa restaurangbesöken. Genom att handla smart innan du åker och laga allt mat i husbilen eller husvagnen behöver resan inte bli mycket dyrare än att stanna hemma. 

5. Husbilen står för upplevelsen

Äventyret och resan är grejen med husbils- och husvagnsliv. Varför betala för upplevelser när det går att hitta en vacker plats, med promenadvägar, cykelvägar och svampställen och skapa sina egna upplevelser? Det är bara att ställa sig och börja utforska – och när dagen är över äta god mat och spela ett spel inne i värmen.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.