Nästa artikel
Det blir ställplatser vid Jamtli trots allt
NYHETER

Det blir ställplatser vid Jamtli trots allt

Publicerad 22 mars 2017 (uppdaterad 22 mars 2017)
Trots tidigare motstånd från många till ett medborgarförslag tog kommunstyrelsen beslut om att det blir en avgiftsbelagd ställplats för minst åtta husbilar vid Jamtli i närheten av Östersund.

När vi skrev om frågan i januari sades att tjänstemännen i kommunen var skeptiska då de menade att det skulle påverka campingarna negativt. Det flera år gamla medborgarförslaget hade då utretts av flera nämnder.

- Anläggandet av enklare uppställningsplatser utgör en osund konkurrens mot etablerade campinganläggningar, skrev förvaltningen i sitt förslag till Utförarstyrelsen enligt SVT i januari.

Men i tisdags beslutade politikerna i kommunstyrelsen att det från och med i sommar ska finnas en avgiftsbeslagd ställplats för minst åtta fordon.

Platsen det handlar om är en del av platsen mellan Storsjön och järnvägen nedanför Jamtli som hittills varit populär som "vildcamping" bland både husbils- och husvagnsägare men som nu officiellt ska bli en ställplats.

Vid ställplatsen ska finnas möjlighet att tömma svart- och gråvattentankar samt tillgång till färskvatten. I förslaget ingick även toaletter men detta avslogs dock.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.