Nästa artikel
Dethleffs c’go 495 QSK med smarta luckan
CMT 2024

Dethleffs c’go 495 QSK med smarta luckan

Publicerad 2024-01-22 07:00 (uppdaterad 2024-04-24 09:25)
Kolla in Dethleffs c'go 495 QSK, en kompakt barnkammarvagn med en lucka som ger det lilla extra.

Dethleffs c’go 495 QSK måste vara en dröm för alla barn. För vilken unge vill inte ha en egen ingång till sitt krypin?

Egentligen är väl öppningen vid våningssängen främst tänkt att fungera som lastlucka. Det går nämligen att få våningssängen utformad på olika sätt: med lekvrå/lastutrymme underst eller med flera bäddar som i exemplaret jag tittade in i på CMT 2024.

Supermysigt var det i alla fall att gå in den vägen och hamna i en vrå med eget fönster, förvaringsfickor på väggen och en gardin som kan dras för till resten av vagnen. Enda problemet lär vara alla bråk som uppstår för att alla barn – och vuxna? – kommer att vilja paxa just den bädden.

Herregud, det var ett väldigt tjat om den där luckan tycker kanske en del – hur såg resten av vagnen ut?

Tackar som frågar, den var fin.

c’go 495 QSK  är en kompakt vagn med allt man behöver: föräldrabädd, upp till tre platser i våningssängen, bäddbar dinette och kök med trelågig spis och rejält kylskåp. En instegsmodell som gör jobbet, men inte bjuder på några lyxiga finesser – förutom luckan då.

Efter snabbkollen har jag egentligen bara två invändningar mot den här trevliga vagnen:

  1. Sex personer kan få plats om man väljer maximalt antal bäddar och det känns väldigt trångt. Dinetten rymmer på sin höjd fyra, ganska små, personer och det finns inte mycket svängrum. Det sagt, äter och lever man ju mest ute under sommaren.
  2. Grundfärgen i c’go-modellerna är vitt, med grå väggar. Vitt är en neutral färg som skapar rymd, men den gör också att smuts och slitage syns extra mycket. De vita detaljerna i vagnen jag tittade i var redan fulla med svarta märken efter besökare som stött i. Så det gäller att vara tolerant mot den sortens skavanker – annars blir det mycket jobb med att hålla fräscht. Och det är väl sånt man vill undvika på en husvagnssemester?
Dethleffs c’go 495 QSK

Mått (L/B/H): 7140/2300/2610 
Totalvikt: 1360 kg
Tjänstevikt: 1166 kg
A-mått: 990 cm
Pris: 315 000 kr

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.