Nästa artikel
CMT Stuttgart 2024: Årets första trendspaning!
CMT 2024

CMT Stuttgart 2024: Årets första trendspaning!

Publicerad 2024-01-15 15:20 (uppdaterad 2024-01-17 12:36)
Välkomna till CMT i Stuttgart. Här är trenderna du inte får missa!

Att semestra med husbil och husvagn är hetare än någonsin i Tyskland. Det står klart efter bara några timmar på den stora, men ändå lilla jämfört med Caravan Salon i Düsseldorf, mässan CMT  i Stuttgart.

Det är trångt mellan fordonen, så trångt att alla inte får plats. När vi ska titta på fina Laika Kosmo H 1409 får vi sällskap av en säljare till parkeringen, där står uppställd väldigt undanskymt. Kolla gärna mer på den här!

När mässan öppnar väller besökarna in och snart är det kö till Kabes vagnar, Hymers husbilar, Eura Mobils nyheter… ja, till det mesta. Som väl är har vi från Husbil & Husvagn varit på plats sedan tidiga morgonen och dokumenterat årets nyheter.

Det här är vad vi noterat:

Kabe och Polar är grannar i den svenska hörnan.

För den som funderar på en liten tvåhjuling har Skyteam Bike ställt upp ett urval till beskådande. Den lilla med skotskrutig sits ser ut som en barnbåge, men klarar faktiskt personer upp till 75 kilo.

Precis som på alla mässor handlar besöket mycket om att ta sig från hall till hall – och att gå, gå och gå.

Laikas fina Kosmo H 1409 fick inte plats inne i utställningshallen.

Det var köer till många fordon.

Det ska vara på en mässa i södra Tyskland som man stöter på män i lederhosen i pressrummet.

Trend 1: Hotellmys

Många längtar efter ombonat mys – och kanske lite lyx. Och det märks i flera av de fritidsfordon Husbil & Husvagn är inne i på CMT.

I Dethleffs Trend-serie finns både helintegrerade och halvintegrerade modeller. Vi tittar in i flera av dem, läs mer här! Men det är Trend T 7057 DBL som får oss på fall. Peppar och salt-klädseln på sofforna, den generösa queenbädden… allt andas klass och hotellrum på hjul.

LMC brukar vara skickliga på att inreda sina husbilar och husvagnar och de har lyckats igen. Den är gången med vagnen Videro 580 D. Varma och ljusa färger, frontkök med både gasplattor och induktionsplatta, plus smart förvaring – och soffor och säng som säger ”släng dig här!" Vi faller platt.

Och vi är inte ensamma om att gilla de myslyxiga fritidsfordonen. Hymer ML-T 570 Xperience Edition som också ska vara något extra blir snabbt full av besökare, med kö utanför – så den hinner vi inte fotografera i dag. Men det kommer… håll utkik här på sajten!

Inbjudande queenbed i Dethleffs Trend T 7057 DBL.

En skicklig inredningsdesigner har valt material för att skapa hotellkänsla i Dethleffs Trend T 7057 DBL.

LMC Videro 580 D är snygg och välkomnande in i minsta detalj. Kolla gardinerna och de naturnära färgerna.

Kö för att se Hymer ML-T Xperience Edition.

Trend 2: Retro

Att vi har extra behov av trygghet är tydligt. Det är säkert därför vi drömmer om att kura skymning i en ombonad husvagn eller husbil.

Trygghetsknarkandet är säkert en anledning till att många fordon inspireras av det förflutna. Retro är en tydlig trend. Och vem vill inte åka i en husbil som ser ut som om Jacques Tati eller Nils Poppe skulle kunnat lifta med den?

Bland annat lanserar Eriba, som är kända för sina söta husvagnar i chic retrostil, en husbil, eller snarare än plåtis: Eriba Car. Den är i mycket en traditionell plåtis, men med en färgglädje som påminner om svunna tider. Läs mer om den här!

Med sin rundade motorhuv och dekoration av korrugerad plåt, som är en blinkning till klassiska 2CV, satsar eldrivna Vanderer E-Citroën Berlingo på att väcka nostalgikern i oss alla. Och visst lyckas den? Särskilt som tillverkaren lagt ner lika mycket arbete med att skapa en praktisk och inbjudande inredning som ett tilltalande yttre.

 

Eriba Car ser ut som en vanlig plåtis, men ändå inte. Visst ger den retrovibbar? Lägg märke till det smarta lilla bordet du kan fälla ut.

Kolla in färgerna!

Bullig med dekoration som ska efterlikna veckad plåt. Vanderer E-Citroën Berlingo är en riktig sötnos.

.. byggd på Citroën förstås.

Insidan på Vanderer E-Citroën Berlingo är lika tilltalande som utsidan.

Trend 3: Action!

Vad kan man annars behöva i en orolig tid?

Kanske en rejäl husbil eller plåtis, fyrhjulsdriven och gjord för äventyr. Inte helt förvånande syns även en hel del sådana på CMT.

Eura Mobil presenterar sin Xtura, fyrhjulsdriven och halvintegrerad på MB med exklusiv känsla på soffklädsel och detaljer. Med den kan man dra iväg ut i det okända – på äventyr eller för att få vara i fred.

Även namnen är noggrant utvalda. Eura Mobil är inte ensamma om att välja något fartfyllt med X, Y eller Z. Dethleffs Yoka Go står till exempel bara några meter bort. Hymer är lite mer fantasifulla och döper sin äventyrsplåtis efter den mystiska klippan i Australien, Ayers rock.

Eller så ska man ta sin bil med taktält, parkera på en undanskymd plats och lägga över camouflagenätet.

Eura Mobil Xtura på MB har fyrhjulsdrift och exklusiva detaljer.

Ayers Rock heter Hymers plåtis, med inspiration från den australiska vildmarken.

Inne i Ayers Rock, går det att klättra upp till bädden i popup-taket.

Har Ninja Turtles parkerat sin bil på CMT?

Packa camouflagenätet, föreslår tillverkaren av det här taktältet.

Imorgon beger vi oss ut igen. Redan nu kan vi berätta om några nyheter som är på gång:

Missa till exempel inte nya Affinity Freedom, Hobby Maxia Van och Tabbert Senara 550 DMK.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.