Nästa artikel
Hymer ML-T 570 Xperience Edition
CMT 2024

Hymer ML-T 570 Xperience Edition

Publicerad 2024-01-17 11:17 (uppdaterad 2024-01-19 15:05)
Lite kortare, lite mysigare. Många ville se Hymers uppdatering av ML-T, 570 Xperience Edition, på mässan i Stuttgart. Vi gjorde en snabbkoll!

På varje mässa är det några fordon som tilldrar sig lite extra intresse.

Under CMT 2024 hör Hymers uppdaterade version av ML-T, 570 Xperience Edition, definitivt till den kategorin. Den som vill titta in i det kompakta fordonet på MB får finna sig att vänta. För här är det ständigt kö.

Husbil & Husvagn passar på att gå in i den prisbelönta modellen en tidig morgon innan hallen har öppnat.

Kö för att se Hymer ML-T Xperience Edition.

Hymer ML-T 570 Xperience Edition visades på CMT 2024.

Första intrycket är att det är något bekant över inredningen. Och mycket riktigt. Den är inspirerad av en annan succé, den spektakulära Hymer Venture S som presenterades på Caravan Salon i Düsseldorf 2022. Stilen kallas ”Native Bamboo” och är en kombination av liggande ljust trä på väggarna, mörkgrå målade ytor, läderstroppar på lådor och skåp plus inte att förglömma: Riktigt kakel i köket. Snyggt är det.

Inredningen är en sak som uppdaterats i Hymer ML-T. Men framför allt har den blivit mindre. Den totala längden på fordonet har minskats, det är nu 6740 mm långt i stället för 6980 mm. Resultatet är kompakt, med mindre överhäng därbak, så förhoppningsvis ger det förbättrade köregenskaper.

Efter en snabb rundvandring i fordonet (självklart står det folk och väntar otåligt utanför trots att vi är där innan mässan har öppnat) kan vi konstatera att det ändå inte känns trångt.

Låt oss börja vid sittgruppen. Soffan är inte bara skön att titta på utan även att sitta i. Men frågan är varför den måste vara en hörnsoffa? Är det någonsin någon som sitter på den ofta rätt trånga delen under fönstret? Det känns som om det är en rest från en svunnen tid – eller kanske bara finns där för att det ska se inbjudande ut.

Ett plus för att tv:n går att svänga ut med hjälp av ett knapptryck – så man kan vinkla den perfekt beroende på var man sitter.

En halv snurr senare kommer vi till köket. Den lilla kakelväggen är verkligen förförisk. Kaklet, plus den fräscha designen i övrigt, gör att köket känns som så mycket mer än det egentligen är. Lets face it: Det är litet med samma gamla vanliga uppfällbara bänkdel – som är lite för liten för att vara till egentlig nytta. Här hade lite nytänkande suttit fint.

Men spisen är trelågig och lådor och skåp är smart uppdelade för att maximera förvaringen. Så det är ändå med ett nöjt leende vi tittar in i badrummet.

Den grafitgrå färgen och läderstropparna går igen i hygienutrymmet som blivit mer kompakt. Kranen är även duschmunstycke, vilket ju är en vanlig lösning på liten yta. Här är den delen av handfatet ”avskuren”, så när du svänger undan väggen står duschmunstycket och hörnhyllan med schampo och tvål kvar i det som nu är en duschkabin. Smart.

Det lilla utrymme som finns till förvaring utnyttjas till max – men det gäller att resa med platta och små flaskor och tuber.

Vid långbäddarna ska layouten ha förändrats eftersom det tidigare varit lätt att slå i huvudet. Kanske är det därför som skåpen upplevs som rätt små och låga. Men mysbeslyning och färger ger ett hemtrevligt intryck. Sängarna är 190 respektive 186 centimeter långa och går att bäddas ihop till en jättebädd. 

Hymer ML-T 570 är tänkt att stå för ett fritt liv. Det så kallade Smart Battery System 2.0 ska göra det lätt att fricampa. Den som verkligen vill kunna leva off grid kan också välja tillvalen vattenfilter, en andra toakassett, ytterligare tre  80 Ah LFP-batterier med 1800 watts inverterare och två 95 W solpaneler.

Hymer ML-T 570 Xperience Edition

Basfordon: Mercedes Sprinter
Motor: 2,2 l, 150 hk
Växellåda: 6 vxl automat
Längd/Bredd/Höjd: 6740/2220/2920 mm
Totalvikt: 3500 kilo

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.