Nästa artikel
Dethleffs Trend med queenbed
Nyheter

Dethleffs Trend med queenbed

Publicerad 2024-02-07 06:48 (uppdaterad 2024-02-08 11:32)
Dethleffs populära serie Trend visades upp med sitt nya utseende i Stuttgart i början på året. Här kikar vi in i en halvintegrerad med stort garage och queenbed.

Den Trend T 7057 DBL vi kliver in i är en av fem halvintegrerade från Dethlfeffs bästsäljarserie Trend. Det som kännetecknar denna modell är en queenbed längst bak med varsin garderob på sidorna. Sängen kan justeras i höjdled för att underlätta sänggåendet till kvällen.

Liksom modellerna T 7057 EB och T 7057 EBL är även denna modell 7,4 meter lång. Övriga två ligger strax under sju meter och det är fyra decimeter som upplevs som en enorm stor skillnad.

För rymden är just en detalj som slår en när man träder in genom den 70 centimeter breda dörren. I sittgruppen bakom förarstolarna är bordet dessutom delbart, vilket troligen bidrar till upplevelsen. Det är med andra ord inga problem att gå från hyttstolarna till resten av bodelen.

Den stiliga klädseln Saros är standard och det är även övriga färgsättningar och trädetaljer i denna bil.

Framtill över sittgruppen har denna modell en taksäng, vilket är ett tillval. Med andra ord räcker antalet sovplatser till fem personer om man även bäddar ner sittgruppen.

I de tre långa Trend-modellerna är dusch och toalett separerade. Dessutom kan det hela göras om till ett stort utrymme om man stänger av framåt med toalettdörren och bakåt med den skjutbara trädörren. Gott om utrymme med andra ord till torkning efter duschen.

I duschen finns även en taklucka för att snabbare vädra ut fukt. Takluckor finns även i sovdelen, vid köket och längst fram, så ljusinsläppet är gott. När det kommer till sidofönster är ramfönster ett tillval och då inkluderas även myggnät och mörkläggning i dem.

Snubbelrisken i denna bil är relativt låg eftersom det enbart är till sovdelen en nivåskillnad finns. Bakom sittgruppen är köket placerat och det rymmer en rund diskho och en tvålågig spis. På motstående sida av bilen finns ett stort kylskåp från Thetford.

Ljusinsläpp ovanför hyttstolarna, med klädseln Saros.

Taksängen är ett tillval.

Dethleffs Trend T 7057 DBL

Chassi: Fiat Ducato lågram (standard)
Motor: Multijet 140 hk, 2.2 l, 103 kW (standard)
Växellåda: 6-växlad manuell (standard)
Totalvikt: 3500 kg (standard)
Viktökning totalvikt: 3850 kg (tillval)
Längd: 7410 mm
Bredd: 2330 mm
Höjd: 3000 mm
Bäddmått queenbed: 195x150 cm

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.