Bild
Nästa artikel
Dornob - stilstudie för mobilt boende

Dornob - stilstudie för mobilt boende

KONCEPT

Framtiden väcker alltid starka känslor, kanske för att avantgardistiska stilstudier sällan stämmer med dagens smak. Det är dessutom sällan så att framtiden blir som någon tror. Men det kan ändå vara spännande att tjuvkika lite.

Framtidens mobila boende utmanar designers till att utforma alltmer spännande, om än lite verklighetsfrånvända, lösningar. Den här designlösningen går ytterligare ett steg med sitt speciella tänkande att kunna "packa ihop" husvagnen under transporten. Att kunna använda bilen separat och ändå ha en bodel som mer liknar dagens husbilar verkar vara ett genomgående tema från allt fler konceptfordon. Det går alltså tvärtemot den verkliga utvecklingen vi ser i försäljningsstatistiken även om det inte heller rakt av att jämföra stilstudier som denna med dagens husvagnar.

Andrew Dutton har skapat den här kompakta konceptlösningen som ska fungera lika bra som mobilt boende och separat bil som fast boende. Bortsett från de uppenbara miljömässiga fördelarna med en sådan idé, skulle denna lösning göra det mer troligt att idag bofasta invånare skapar områden i våra städer som är helt uppbyggda på mobilt boende.I den minsta varianten kan det här mobila boendet klämmas in i dagens körkortsregelverk, något som naturligtvis ökar kundunderlaget en del. Ändå erbjuder det när det vecklats ut tillräckligt goda utrymmen för att bo, arbeta och sova på ett bekvämt sätt. Visuellt hävdar designern, föga förvånande, att designen står för en lyckad balans mellan bil-och hemestetik.

Även specialanpassade möbler och nya smarta inredningslösningar behövs för att ännu bättre än idag utnyttja de begränsade ytorna men ska detta mobila boende uttnyttjas för längre vistelser på samma plats behövs samma el-och VVS uppkopplingar som för andra hus. Ändå måste man fråga sig varför inte fler arkitekter, eller ska vi fortfarande kalla dem designers, inte utforskar denna mellanform mellan "fast--plats" bostäder och mobil arkitektur. Det menar i varje fall Dornob i en retorisk fråga.
Taggar: Nyheter
Dornob - stilstudie för mobilt boende
Dornob - stilstudie för mobilt boende
Dornob - stilstudie för mobilt boende

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.