Bild
Nästa artikel

Dyrare motorväg i Österrike

NYHETER

Från årsskiftet höjer Österrike avgifterna för färd på deras motorvägar. Den höjda avgiften skall bidra till ett utbyggt motorvägsnät.

Redan idag ställer systemet till problem för tunga husbilar då de omfattas av samma regler som övrig tung trafik. Det krävs en transponder som måste hanteras med framförhållning. Vårt råd är att kontakta deras informationskontor i god tid för både regelverk och nivåerna på de från årsskiftet höjda priserna. Nivåhöjningen anges till 1,6 procent med variationer beroende på fordon.

Vad gäller den turisttäta motorvägen A12 från Münchenhållet via Kufstein (gränsstaden) höjs avgifterna mellan 15 och 20 procent. Avgifterna skall gå till Brennertunnelprojektet som förväntas kosta tio miljarder euro.

Mer information hittar du på www.go-maut.at eller ring Österrikes Turistbyrå 020-089 62 62.

Ett annat alternativ är att strunta i motorvägarna då de vanliga landsvägarna håller god standard och ger möjligheter till spännande upplevelser vid olika resmål.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.